Україна повернула з окупації ще 14 дітей

Україна повернула 14 дітей з їхніми родинами з окупованих територій Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в телеграмі.

За його словами, одна з родин, яка не сприймала нового «безладу» російської влади, кілька разів намагалася виїхати з тимчасово окупованої території самотужки. Однак її під супровід погроз без пояснення повертали назад. Інша ж родина взагалі переховувалася від росіян через свою проукраїнську позицію. На щастя, це вже позаду.

Під час спілкування з працівниками Офісу омбудсмана люди розповіли, що боялися вийти на вулицю й не могли знайти роботу без російського паспорта. Росіяни погрожували вилучити їхнє майно та позбавити батьківських прав, а діти не мали права вибору у школах. Знайдені українські книги спалювали, цінне майно вилучали. Домівки українців постійно обшукували, – написав  Дмитро Лубінець

Він додав, що чимало з повернутих дітей потребують влаштування до школи, психологічної та гуманітарної допомоги, соціальної інтеграції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Був безвісти зниклим: на Волині поховали захисника Дмитра Арендарука
Наступна новина Як волинські сапери очищають землю від російського залізяччя