Українців закликають підписати петицію про позбавлення росії права вето і виключення з ООН і РадБезу

Українців просять підписати петицію про про позбавлення росії права вето і виключення з ООН і РадБезу. 

На думку адвоката та співзасновника Ініціативної групи «Геть росію з ООН» Максима Баришнікова, у терористичної держави росія немає жодних законних підстав для перебування в Організації Об'єднаних Націй. Адже росія не є країною-засновницею організації і не проходила процедуру вступу до неї, а отже, не має правових підстав вважати її членом.

«Маємо історичний шанс покласти край найбільшому обману в історії міжнародної політики – незаконному перебуванню російської Федерації у складі ООН. Вигнати росію з ООН і РадБезу! Право на вето –  не може бути правом на вбивство», – наголошують ініціатори. 

Ініціативна група наголошує, що за нинішнім статусом в ООН росія не є ні частиною Ради Безпеки, ані членом ООН, адже не пройшла процедуру вступу в ООН, згідно зі статтею 4 Статуту ООН.

Відповідно до статті 23 Статуту ООН, росія не є постійним членом Ради Безпеки ООН. У нинішньому Статуті ООН сказано, що Радянський Союз ще існує, а росія взагалі не згадується.

Автори петиції просять Антоніу Гутерреша та ООН надати документи, які засвідчують підстави членства Російської Федерації в ООН. У разі відсутності таких документів – вимагають припинити фіктивне членство Російської Федерації в ОО: 

Двері ООН для Російської Федерації мають бути зачинені, тому що для вступу до ООН, Російська Федерація, відповідно до 4 статті Статуту ООН, повинна зупинити агресивну війну в Україні та повернутись до міжнародно визнаних кордонів. Тільки миролюбиві держави можуть стати членами ООН

«Двері ООН для Російської Федерації мають бути зачинені, тому що для вступу до ООН, Російська Федерація, відповідно до 4 статті Статуту ООН, повинна зупинити агресивну війну в Україні та повернутись до міжнародно визнаних кордонів. Тільки миролюбиві держави можуть стати членами ООН».

Такий курс дій позбавить росію права вето в ООН, яке блокує багато мирних рішень, і відновить мир і порядок у міжнародному співтоваристві.



Підтримайте петицію  Геть РФ з ООН! Важливий кожен голос! Підписати її можна – тут. 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку розшукують підлітка, який не повернувся додому після занять в репетитора
Схожі новини