Уряд Індії має намір заборонити криптовалюту

За останні 17 місяців індійці провели транзакції з криптовалютою на суму $3,5 млрд.

Уряд Індії хоче заборонити використання криптовалюти в платіжній системі. Про це під час свого виступу перед парламентом оголосив міністр фінансів Арун Джетлі, повідомляє Reuters.

До такого рішення уряд прийшов після того, як зʼясувалося, що за останні 17 місяців індійці провели транзакції з криптовалютою на суму $3,5 млрд.

За словами міністра фінансів, уряд Індії не визнає криптовалюту законним платіжним засобом, а також не відносить її до категорії монет. «Уряд докладе необхідних зусиль, щоб повністю виключити використання криптовалюти для фінансування незаконної діяльності і проведення платежів», – сказав міністр під час виступу в парламенті.

Він наголосив, що від технології блокчейна влада відмовлятися не планує, тому що ця технологія допоможе Індії швидше перейти на цифрову економіку.

Як повідомлялося, у грудні податкова служба Індії почала проводити перевірку незаконних транзакцій на криптобіржах. Департамент прибуткового податку виявив, що за останні 17 місяців загальна сума транзакцій з криптовалюта досягла $3,5 млрд. Щомісячний оборот криптовалюти в країні перевищує 20 млрд індійських рупій ($315 млн), і щомісяця кількість учасників криптоторговлі зростає на 200 000.

Раніше міністерство фінансів Індії виступило проти криптовалюти, порівнявши їх із фінансовими пірамідами Чарльза Понці.

Експерти побоюються, що заява індійського уряду призведе до ще більшого падіння курсу біткойна.

За даними сайту Coindesk, станом на 19:00 2 лютого вартість біткойна становила – $8 995,49. При цьому вартість зросла на $1000 за кілька годин. Ще вдень, о 14.00, біткойн торгувався по $7 995,61.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Airbus вперше успішно випробував літаюче таксі (ВІДЕО)
Наступна новина Ядерна доктрина Трампа займає жорсткішу позицію щодо Росії
Схожі новини