В Apple визнали, що уповільнюють роботу старих iPhone

Компанія Apple визнала, що спеціально уповільнює роботу iPhone старих моделей, проте робить це не для того, щоб продати більше нових пристроїв, а щоб продовжити роботу літій-іонних акумуляторів, застосовуючи до них пом’якшений режим.

Користувачі продукцією Apple помітили, що «айфони» старих моделей, які тривалий час перебувають у використанні, починають з часом працювати повільніше, передає Mind.

Американську компанію звинувачували в умисному намаганні змусити користувачів купувати нові смартфони Apple на заміну тим, що «гальмують». Однак експерти стверджують, що така високотехнологічна компанія ніколи б не пішла на цей банальний крок, до того ж їй не потрібні додаткові проблеми юридичного характеру.

Як пояснили в компанії, Apple приділяє особливу увагу згладжуванню дуже високих і швидких піків потужності, які можуть викликати проблеми зі старими акумуляторами, тому вони з часом працюють не на повну силу.

«Літій-іонні батареї різко втрачають ємність у холодних умовах і з часом гірше зберігають заряд, через що пристрої могли несподівано вимикатися для захисту електронних компонентів. Минулого року ми додали функцію пониження частоти процесора для iPhone 6, iPhone 6s і iPhone SE, щоб запобігти мимовільним відключенням. Найближчим часом вона з'явиться і на iPhone 7 з виходом оновлення iOS 11.2.», – йдеться в заяві компанії.

Слід зазначити, що система згладжування піків навантаження вмикається, тільки якщо телефон потрапляє в екстремальні умови – полежав на сонці або «замерз» на морозі. Вона не вмикається, якщо телефон працює у звичному режимі.

До того ж, це проблема не лише Apple, а й будь-яких інших пристроїв, які працюють на літій-іонних батареях, наголошують фахівці.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Білорусь не може бути нейтральним майданчиком для переговорів щодо окупованого Донбасу, - Ігор Гузь
Наступна новина Порахували, скільки комунальних субсидій отримали українці
Схожі новини