В Італії помер «бос босів» сицилійської мафії Сальваторе Рііна

Сальваторе «Тото» Рііна, наймогутніший бос сицилійської мафії XX століття помер сьогодні після перебування у в’язниці майже чверть століття. Про це повідомляє Reuters.

Рііна, якому напередодні виповнилось 87 років, помер в тюремній палаті лікарні в Пармі, Північна Італія, де він відбував 26 довічних термінів за десятки вбивств, здійснених ним у період з 1969 по 1992 рік.

За свою жорстокість Рііна отримав прізвисько «Звір» та став «босом босів» сицилійської мафії. Навіть Вашингтон визнав «Звіра» найнебезпечнішим злочинцем в світі.

Неабиякого розголосу набув випадок, який отримав назву «різдвяна різанина». В 1984 році за наказом Рііно було підірвано потяг Неаполь – Мілан, загинуло 16 осіб, поранення отримало 266.

Не витримавши його жорстокості, сотні гангстерів порушили «кодекс честі» в 1980–1990-х роках та дали проти нього свідчення, а також розкрили страшні таємниці Коза Ностри. Після судового розслідування Рііна фактично оголосив війну італійській державі – він безжально вбивав судів, прокурорів, правоохоронців та політиків.

20 років «Звіру» вдавалось водити за носа поліцію, але в 1993 році його все ж арештували.

Адвокати неодноразово звертались до суду із проханням звільнити Рііну, щоб «хрещений батько» зміг померти «із гідністю», але суд кожного разу відмовляв. 

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Лучанка в гаражі облаштувала «магазин» з продажу сурогату. Фото
Наступна новина 5 кроків до отупіння населення
Схожі новини