В Китаї українська кукурудза витісняє американську

Українська кукурудза витісняє американську на ринку Китаю через високий вміст геномодифікованих організмів у продукті США. Про це повідомляє ТСН з посиланням на Reuters.

Китай нещодавно впровадив більш жорсткі правила для виробників і постачальників щодо продуктів із геномодифікованими організмами та різноманітними додатковими речовинами. Через це попит на американську кукурудзу почав падати, адже більшість продукту США геномодифікована.

Натомість у суворі рамки китайського ринку продуктів вписується кукурудза з України. Тому цього року Китай налаштований на торгівлю з Україною як з важливим постачальником кукурудзи до КНР.

"Трейдери цього року більш схильні купувати кукурудзу з України, оскільки вона не має ГМО і не вимагає дозволу на обробку. Навіть ті, хто замовив американську кукурудзу, скасували замовлення та перейшли до України", - заявив шанхайський аналітик. 

Так, Україна минулого року мала дві третини від загального імпорту Китаєм кукурудзи, тоді як США постачали всього четвертину.
Читати далі


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На луцькій АЗС заправляють повітрям?
Наступна новина Чоловіка, якого поранив ножем патрульний, прооперували
Схожі новини