«В області з’явився короїд – в лиці губернатора», - депутат Волинської облради Василь Столяр  

Депутат Волинської обласної ради Василь Столяр пояснив, чому досі не запрацювало підприємство «Волиньприродоресурс».

Про це директор КП «Волиньприродресурс», очільник постійної комісії облради з питань екології та раціонального використання природних ресурсів повідомив в інтерв’ю для програми «Вісник обласної ради».

«Скажу жартома: в області з’явився короїд, він один, в одному лиці губернатора, через це у нас і не запрацювало підприємство. Сьогодні ми виграли дві інстанції судів, аби не присилати виконавців, їм дали розпорядження, все одно апелюють  нас у Верховному Суді», - розповів Василь Столяр.

За його словами у підприємстві не було проблем із «земельниками».

«Але вони знову з’явилися, - каже депутат. – Також не було проблем з лісниками, тому що начальник управління Володимир Бондар, який знаходиться в Києві, допомагає нам, реальний патріот. Влада душить громади на місцях і нам ніде не дають продиху. Зараз вирішується документальне питання. Ми надіслали листи прокуратурі, обласному управлінню поліції, СБУ, що якщо будуть зафіксовані факти видобутку бурштину в районах, де має ліцензію «Волиньприродоресурс», щоб вони нас повідомили», - пояснює ситуацію Василь Столяр.

«У Маневицькому чи Любешівському районі була нарада, на якій повідомили про дві кримінальні справи про неправильне використання надр. Але поліція робить так, щоб людей випустити потім  за якісь там цікаві кошти, бо є власник надр і статті зовсім інші, вони серйозніші, ніж ті, що представляють сьогодні», - зазначив депутат.

За словами Василя Столяра, у «Волиньприродоресурс» немає власних земель чи у користуванні, всі землі належать державі, громаді чи людям.

«Ми нічого робити не будемо, поки не отримаємо юридичний відвід – у нас поки є лише ліцензія, де вказані приблизні запаси бурштину, торфу та міді. Але якщо ти маєш такий дозвіл, ніхто не має права заходити в надра та добувати», – каже Василь Столяр.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Lords of the Sound їдуть у Луцьк з програмою «Music is Coming»
Наступна новина День числа Пі: 14 березня святкують найматематичніше свято світу
Схожі новини