В «Слузі народу» розповіли, як готуються до виборів на Волині

Народні депутати Євгенія Кравчук та Валерій Стернійчук

Партія «Слуга народу» представила керівника волинського осередку. Ним став народний депутат Валерій Стернійчук.

Представлення відбулось у вівторок, 23 червня, у Луцьку.

На заході були присутні сам очільник волинської організації Валерій Стернійчук, а також народні депутати Євгенія Кравчук та Андрій Задорожний.

Партійний осередок – не лише для виборів

Євгенія Кравчук розповіла, що в червні в усіх областях України члени «Слуги народу» провели конференції і обрали голів організацій. Їхнє основне завдання – підготовка до місцевих виборів, які відбудуться восени цього року. Втім, це не єдина мета.

«Осередок працюватиме і після виборів. Ми хочемо, щоб він став хабом для роботи усіх депутатів, які пройдуть на місцевих виборах, щоб вони обмінювались досвідом та ідеями у ньому», - сказала народна депутатка.

Валерій Стернійчук також розповів, що невдовзі «Слуга народу» відкриє офіс на вулиці Набережній у Луцьку. У ньому ж запрацює приймальня народного депутата. В подальшому офіси відкриють у Ковелі, Володимирі-Волинському, Камені-Каширському.

Також на зустрічі представили членів ради партійного осередку на Волині. Ними стали: народний депутат і куратор виборів до місцевих громад у «Слузі народу» Андрій Задорожний, партійці Ігор Лісовський, Олександр Сачук та Ігор Чернюх.

В «Слузі народу» вже мають кандидатів на мерів міст

«Усі карти розкривати щодо кандидатів не буду, але вони, звісно, уже є. Це стосується чотирьох найбільших міст та ОТГ на Волині. Хоча відбір ще триває. Тому, якщо хтось має амбіції, бажання, бачення і готовність, приходьте – радо поспілкуємось», - сказав Валерій Стернійчук.

«Головне – що будь-яка здібна людина, яка хоче поліпшити життя на Волині, може взяти участь у відборі», - додав Андрій Задорожний.

Євгенія Кравчук розповіла, що кандидатів на голови обласних центрів узгоджуватиме особисто президент Володимир Зеленський: «Однозначно він захоче з ними познайомитись».

Списки кандидатів на посади голів міст, ОТГ і депутатів обіцяють оприлюднити у другій половині серпня-у вересні.

Обличчя нові, але з досвідом

В партії «Слуга народу» кажуть, що частково відходять від принципу «нові обличчя всюди». Тепер головне – знання і порядність.

«Я прихильник того, що дорогу новим обличчям потрібно давати. Я сам це нове обличчя. Але для мене ідеальний симбіоз – це прогресивна людина, яка має певний досвід.

В першу чергу будемо зважати на порядність і чесність. На жаль, не завжди та людина, яка має багаж досвіду, чесна. На політичний окрас не надто дивимось, хоча з людьми, які мали членство у «Партії регіонів», «Комуністичній партії» чи «Опозиційній платформі – За життя», як і з тими, хто встиг змінити 5-6 партій, нам не по дорозі», - сказав Валерій Стернійчук.

В «Слузі народу» кажуть, що не чекатимуть, поки професіонали прийдуть до них, а самі шукатимуть таких людей і кликатимуть на розмову про потенційне балотування до місцевих рад.

На місцеві вибори – об’єднаними громадами

Народні депутати розповіли, що реформа децентралізації повинна завершитись місцевими виборами. На волевиявлення усі повинні йти уже в складі нових об’єднаних громад.

«Монобільшість показала сміливість. Попередники, мабуть, не мали її, думали, може, це вплине на рейтинг, може, почнуть оббивати пороги Адміністрації президента. Я ж вважаю, що рішення про повне завершення реформи – дуже сміливе і правильне. На жаль, є присутні політичні інтереси і я вважаю, це найгірше», - сказав Валерій Стернійчук.

Нагадаємо, завершення децентралізації на Волині, зокрема означає об’єднання Жидичинської, Заборольської та Княгининівської громад з Луцьком. Частина мешканців цих громад проти.

«Якщо були невдоволення, ми зустрічались з людьми, Асоціація міст України активно працювала, громадські об’єднання. Ми намагались почути думку кожного і прийти до конструктиву», - додав нардеп.

Євгенія Кравчук також запевнила, що чутки про можливе об’єднання областей – це спекуляція.

«Області залишаться в своїх межах. Їхнє об’єднання не відбудеться. Не бачу жодного варіанту, за якого за таке можуть проголосувати», - сказала вона.

Фото Ірини Кабанової


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Закриватимемо небезпечні об’єкти». Як діятимуть у Луцьку, якщо ситуація з коронавірусом погіршиться
Наступна новина У ФК «Волинь» знайшли коронавірус
Схожі новини