В Україні кожна третя COVID-лікарня перевантажена пацієнтами, - дослідження

Фото ілюстративне

В Україні кожна третя лікарня, відведена під лікування хворих на COVID-19, критично навантажена пацієнтами. В абсолютних числах: 111 із 629 лікарень першої та другої хвилі. У 60 лікарнях реанімаційні ліжка заповнені на 100%.

Такі результати нового дослідження Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки (KSE), пише Lb.ua.

"Ми постійно моніторимо ситуацію і вважаємо, що зниження офіційної статистики нових випадків поки що не може однозначно вказувати на те, що українці стали менше хворіти на COVID-19. Нашу думку підтверджує найвищий у Європі коефіцієнт позитивних випадків і госпіталізації, кількість яких тримається практично на одному рівні з грудневими показниками", - вважає старший дослідник департаменту економіко-політичних досліджень KSE, керівник ключових проєктів Юрій Ганиченко.

Національна служба здоров’я України все ще оновлює дані про кількість померлих внаслідок COVID-19 на кінець 2020 року. Наразі офіційні дані по смертності відповідають проміжному - між оптимістичним і середнім сценаріями, які змоделювали аналітики Київської школи економіки.

До слова,18 січня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні знову почалося повільне зростання захворюваності на коронавірус.

Читайте також: 

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хлопчика, який знепритомнів після занурення в ополонку в Луцьку, вже виписали з лікарні
Наступна новина У Луцьку завершують встановлювати першу «розумну» зупинку
Схожі новини