В Україні підвищили штраф за незаконну вирубку лісу

З 2019 року в Україні підвищили штраф за незаконну вирубку лісу.

Ці зміни передбачені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів», який ще в жовтні підписав Президент Петро Порошенкоповідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

«Незаконна порубка і пошкодження дерев або чагарників; перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев або чагарників; знищення або пошкодження лісових культур, сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення, – тягнутиме за собою накладення штрафу на громадян від 255 грн до 510 грн і на посадових осіб – від 1275 грн до 2550 грн», – повідомляють у прес-службі.

«Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з перелічених вище порушень, – штраф від 510 грн до 1020 грн. На посадових осіб – від 5100 грн до 10200 грн», – пише прес-служба лісівників.

Також вводиться кримінальна відповідальність за переміщення через митний кордон України поза митним контролем лісоматеріалів. За це каратимуть позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Якщо ж такі незаконні дії вчинятимуться організованою групою чи в особливо великому розмірі – каратиметься позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Окрім того, кримінальна відповідальність у разі заподіяння істотної шкоди підвищуватиметься і за незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання та збут лісу. В такому випадку штраф становитиме від 17000 грн до 25500 грн, або арешт на строк до шести місяців.

Читати також: За рік на Волині викрили 89 фактів незаконної вирубки лісу


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сімейним лікарям на Волині передали 23 легковики. ФОТО
Наступна новина Судитимуть волинянина, який підпалив Дім молитви
Схожі новини