В Україні зросте ціна на сигарети і алкоголь. Коли і на скільки

Фото ілюстративне

В Україні подорожчають сигарети і алкоголь. Ріст цін пов’язаний з підвищенням ставок акцизних зборів на тютюнові вироби.

Такий прогноз міститься в інфляційному звіті Національного банку України за квітень, інформує Politeka.

В 2019 році зростання цін на тютюнову продукцію очікується на рівні 19%. Подорожчання алкоголю прогнозується в межах 6-9% щорічно в 2019-2021 роках.

В березні 2019 темпи зростання цін на алкогольні напої залишилися практично незмінними (9,9% г / г).

Незважаючи на підвищення акцизів, зростання цін на тютюнові вироби сповільнилося до 24,0% г / г. Це може пояснюватися тим, що індексація специфічних ставок акцизного податку на тютюнові вироби (на 20%) була меншою, ніж темпи зростання цін на ці товари.

В Україні пачка сигарет подорожчає до понад 100 грн. На дешеві тютюнові вироби можуть ввести додатковий податок.

Раніше економіст Олександр Охріменко заявив, що до кінця 2019 року рівень інфляції в Україні становитиме 16%.

«Для зменшення інфляції немає ніяких передумов. До кінця року вона почне рости. Зокрема ближче до парламентських виборів знову почнеться підвищення пенсій, соціальних виплат і додаткових виплат бюджетникам. До кінця 2019 року інфляція складе 15-16%», – сказав економіст.

Рівень інфляції у країні буде залежати від курсу долара, світових цін та результатів виборів. Інфляцію можна прогнозувати, коли в країні стабільність. Прогнози НБУ щодо інфляції на рівні 6,3% не реалістичний, адже в поточному році відбудеться чергове підвищення комунальних тарифів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Купуй вже, плати 12 місяців: у Ковелі продають квартиру за спеціальними умовами
Наступна новина У чергах на польському кордоні – 1300 машин
Схожі новини