В УПЦ КП підтримали звернення Порошенка про надання автокефалії православній церкві в Україні

В УПЦ Київського Патріархату одноголосно підтримують усі зусилля, спрямовані на визнання автокефалії Православної Церкви в Україні Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм і Константинопольською Матір’ю-Церквою, а також на утвердження єдиної Помісної Православної Церкви та подолання існуючого церковного розділення.

Про таке йдеться на сайті УПЦ Київського патріархату.

Крім того, Київський Патріархат високо цінує підтримку і активне сприяння зі сторони Президента України Петра Порошенка, результатом яких є підсумки переговорів у Вселенській Патріархії, що відбулися 9 квітня цього року, і подальші кроки.

У прес-службі УПЦ КП наголосили, що днями весь єпископат Київського Патріархату підписав звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням надати томос про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Аналогічне прохання також підписав єпископат Української Автокефальної Православної Церкви.

«Ми висловлюємо сподівання, що і серед єпископату УПЦ Московського Патріархату є відповідальні ієрархи, які справді турбуються про майбутнє православ'я в Україні та підтримають зусилля щодо канонічного визнання Вселенським Патріархом української церковної незалежності», – йдеться у дописі.

«Також ми розраховуємо на підтримку Верховної Ради України, всього українського суспільства, на розуміння з боку інших релігійних організацій України. Наскільки нам відомо, зараз, як ніколи раніше, є всі підстави очікувати позитивне рішення Вселенського Патріарха.

Однак очевидно, що супротивники не чекатимуть, склавши руки, та вживатимуть усіх засобів, аби не допустити проголошення томосу про автокефалію. Тому наразі ми не можемо повідомити більше деталей процесу, що розпочався», – йдеться у повідомлені.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Балкони в історичних будинках Луцька ремонтуватимуть їхні мешканці
Наступна новина Луцьким підприємцям презентували переваги ПриватБанку для бізнесу
Схожі новини