Вайман розповів, який мізер Кабмін передбачив цьогоріч на програму «Доступне житло»

На програму «Доступне житло» цього року виділено 100 мільйонів гривень, в той час, як потреба – 1,86 мільярда гривень. Про це в інтерв’ю для сайту Перший розповів відомий луцький забудовник Руслан Вайман.

За словами генерального директора ПрАТ«Луцький домобудівельний комбінат», він ніколи не робив таємниці з того, що завжди лобіював питання будівництва доступного житла. Тож Руслан Вайман переконаний, що такі програми повинні діяти як на місцевому, обласному, так і на державному рівнях.

«Ми лобіюємо програму «Доступне житло», як представники Конфедерації будівельників України. Ми в парламенті піднімали питанням про те, що треба зробити: потрібна державна програма «Доступне житло». Вона є в багатьох країнах світу, але по різному називається: 30 × 70, коли 30% дає держава безповоротної допомоги, а 70% платить фізична особа. Але ці 30%, як порахували експерти, повертаються робочими місцями, відрахуваннями на прибуток, податками в пенсійний фонд. Тож зрештою ці 30% майже повністю повертаються в бюджет», - зауважує експерт у сфері будівництва.

Також за словами Руслана Ваймана, лучанам, та й всім українцям потрібна іпотека.

«Вона в усьому світі 3-5%. А у нас тупо – 21%. Або в нас спочатку пропонують людям 9%, а потім ця сума росте до 21%. Ми таких речей не пропонуємо, але треба визначитись на законодавчому рівні, аби мати державну іпотечну програму. Був період, коли ми таку іпотеку мали,- так звані 16% мінус 13%, коли людина платила фактично 3%, а 13% компенсовувала держава. Ми знаходимо гроші в бюджеті на будь-що, але не знаходимо грошей на програму «Доступне житло». Центральна влада вперто не хоче зрозуміти того, що людям потрібно житло», - нарікає Руслан Вайман.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: «Одна робота, одна дружина, одна собака», - луцький забудовник Руслан Вайман


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля «Ягодина» активісти заблокували дорогу
Наступна новина Волинський журналіст готується видати книгу про життя Миколи Романюка
Схожі новини