Важко хворіють молоді і здорові, – волинська лікарка про новий штам ковіду

Фото ілюстративне

Медична директорка Волинської обласної інфекційної лікарні Любов Серба пояснила, чим відрізняються прояви хвороби у випадку зараження Дельта-штамом коронавірусу.

Про це йшлося у вівторок, 5 жовтня, під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації.

Нагадаємо, на Волині стрімко виросла кількість хворих на коронавірус. Порівняно з попереднім тижнем їх побільшало на 60%.

Любов Серба розповіла, що не тільки росте кількість пацієнтів, а й змінюється їхній вік і перебіг захворювання.

«Якщо у 2020 році і весною 2021 року в групі ризику були літні люди, люди, які страждають на цукровий діабет, ожиріння, серцево-судинні захворювання, то на сьогодні ми чітко можемо сказати, що вік пацієнта стаціонару зменшився. Зараз це і 30-ти, і 40-річні люди. Зокрема ті, які не мають супутніх захворювань. Тобто у них немає тих факторів, які можуть призводити до ускладненого перебігу. Сам вірус викликає важчу форму», - пояснила лікарка.

«Також скоротився інкубаційний період. Важкий стан виникає швидше. Якщо раніше це траплялося на восьму-дев’яту добу, то зараз це стається вже на першому тижні. Захворів, два-три дні і у пацієнта виникає задишка, кровохаркання, а це є дуже небезпечні симптоми, які вимагають госпіталізації. Також важливий симптом – гарячка, що не піддається жарознижувальним препаратам. Це теж потребує лікування в стаціонарі», - додала Любов Серба.

З її слів, серед пацієнтів інфекційної лікарні зараження Дельта-штамом підтвердили у 12 людей. При цьому через складність діагностування є великі шанси, що таких людей насправді більше.

Читайте також: 

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині відстріляють майже 700 лисиць, щоб перевірити на сказ
Наступна новина «Луцькводоканал» першим в Україні буде виробляти органічне добриво з біомулу
Схожі новини