Вчені відкрили планету, яка в 13 разів більше Юпітера

Вчені NASA за допомогою космічного телескопа Spitzer знайшли планету, яка більше Юпітера у 13 разів і знаходиться на відстані 22 тисяч світлових років від Сонця.

Нововідкритий об'єкт отримав назву OGLE-2016 BLG-1190Lb. Астрономи поки навіть не впевнені, що це дійсно планета, пише НВ.

Цей об'єкт обертається навколо зірки в 22 тисячах світлових років від Сонця, в густо заселеній зірками області центру галактики Чумацький Шлях. Поруч з ним досить багато зірок, які відносяться до класу коричневих карликів.

«Оскільки існування коричневого карлика в цьому районі цілком можливо, виникає питання про те, чи дійсно об'єкт OGLE-2016 BLG-1190Lb є не зіркою, а планетою за механізмом формування», - відзначають автори дослідження.

Як і в зірках, в коричневих карликах йдуть термоядерні реакції ядерного синтезу, проте ці реакції не настільки інтенсивні, як в зірках інших класів.

Відзначається, що об'єкт OGLE-2016 BLG-1190Lb обертається навколо іншої зірки, що для коричневих карликів не характерно. Так що, швидше за все, міжнародна група астрономів виявила саме гігантську планету.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У міськраді визначилися з фірмою, яка буде ремонтувати ліфти
Наступна новина П'яний чоловік випав з 9 поверху та повернувся додому продовжувати застілля
Схожі новини