Вчені встановили причину падіння рівня IQ людства

Середній рівень IQ падає протягом 40 років через старіння людства. Таку заяву зробили психологи в статті, опублікованій в журналі Intelligence, – пише Газета.юа.

Це відбувається через збільшення середнього віку популяції, при цьому деякі форми пам'яті та інтелекту згасають з віком швидше.

З початку 30-х років 20 століття фахівці відзначали постійне зростання коефіцієнта інтелекту у кожного нового покоління - на 3 пункти за десятиліття. Так тривало 100 років, однак 30-40 років тому почав проявлятися зворотний ефект. Тепер рівень IQ падає зі швидкістю 7 пунктів за сторіччя.

Розмірковуючи над причинами такого ефекту, ряд вчених прийшли до висновку, що людство тупіє через те, що люди з розвиненим інтелектом рідше залишають потомство. Однак не всі фахівці з цим погодилися.

Співробітники Королівського коледжу Лондона проаналізували результати "половинок" тестів IQ, що вимірюють 2 різних типи пам'яті. Аналіз показав, що короткострокова пам'ять в останні 40 років продовжувала поліпшуватися, тоді як робоча пам'ять, навпаки погіршувалась.

В цілому фахівці вивчили понад 1,8 тис. тестів. В ході дослідження вони дізналися, як змінюється короткострокова пам'ять, за допомогою якої людина вирішує повсякденні завдання. З'ясувалося, що погіршення пам'яті пов'язане з ростом числа учасників віком, які теж проходили тести на кмітливість.

Фахівці не виключають, що розвиток людиною інтелекту досяг максимуму, тому подальше зростання IQ колишніми темпами неможливе.


Читати далі


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помилки у догляді за зубами, які ви можете допускати щодня
Наступна новина Новий маркетинговий хід: сосиски зі спінерами
Схожі новини