Вечірка замість нудної лінійки. Як почався навчальний рік у луцькій школі ThinkGlobal

У луцькій приватній школі ThinkGlobal навчальний рік стартував зі святкувань. Поріг школи цього року переступили більш ніж 100 студентів.

Першого вересня тут не лунали ні перший дзвінок, ні зазубрені вірші першачків, – йдеться у сюжеті 12 каналу.

Натомість привітали усіх з початком навчального року засновники закладу Назар та Лілія Михалюк. Вони урочисто перерізали стрічку на знак старту шкільного життя.

 

«З дня у день ми з Назаром будемо вдосконалюватися і робити школу не лише своєї мрії, а й кожного з вас, кожної дитини», – сказала Лілія Михалюк.

Усіх дітей у школі ThinkGlobal з першого класу називають студентами. Так вони можуть почуватися дорослішими. Діти кажуть, їм подобається. Раділи 1 вересню і першачки, і старшокласники. Батьки ж кажуть, сумно, що в них такого Першого дзвоника не було.

«Дуже приємно, що ми відходимо від застарілих стандартів і святкуємо в такій емоційній свободі», – каже батько одного з школярів Олександр.

Куратори, асистенти і вчителі тут не змушують і не сварять, а мотивують та надихають прикладом. Всього в команді школи – 30 людей. Основа навчання – демократія. Питання вирішують не за дітей, а разом з ними. При цьому тут немає вседозволеності. У кожному класі створюють свої правила, яких потім дотримуються.

Наприклад, студенти мусять не спізнюватися на уроки, поважати одне одного, враховувати особисті кордони, слухати, що каже викладач. Цього року поріг школи переступила понад сотня щасливих студентів.

«Я дуже тішуся тим, що батьки задоволені, діти щасливі – в безпеці і комфорті. Кожного року наша шкільна родина все збільшується. Це надихає, бо означає, що ми рухаємося в правильному напрямку», – каже засновник Назар Михалюк.

«Ми намагаємося створити таке середовище, де діти не бояться говорити, презентувати себе, помилятися. Тому що помилка – це також шлях до знань», –- додає Лілія Михалюк.

Окрім звичайних уроків тут є спортивні і творчі гуртки. У планах – створення студії танцю, творчої майстерні, актового залу.

Фото: Оля Уріна

На правах реклами


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 5 історій про старт. Вони почали бізнес у найскладніший період – в карантин
Наступна новина Біля Луцька зіткнулися ВАЗ, вантажівка та бус. Двох постраждалих госпіталізували
Схожі новини