Вересневе потерпає від цукрового заводу: дим помітно з інших мікрорайонів

Вже з тиждень мешканці району Вересневого в Луцьку потерпають від їдкого чорного диму, що поширюється з труби Гнідавського цукрового заводу. Дим помітно навіть з інших мікрорайонів, зокрема з ЛПЗ.

У зв’язку з цим, пишуть «Волинські новини», відділ екології Луцької міської ради готує проєкт рішення, який розглянуть завтра, 18 травня, на позачерговому засіданні сесії міськради.

Як розповів у коментарі інформаційному агентству заступник керівника відділу екології Луцької міської ради Олег Гелета, Гнідавський цукровий завод і зареєстрований, і розташований на території Боратинської сільської ради, тому фактично Луцька міська рада не має на нього впливу.

«Однак є контролюючі органи державної влади, тобто Державна екологічна інспекція у Волинській області, яка повинна здійснювати контроль безпосередньо на трубі підприємства, і Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області, яке має контролювати викиди на санітарно-захисній зоні підприємства. Ми готуємо звернення до них, щоб вони здійснили перевірку, вжили заходів і призупинили діяльність цього підприємства, оскільки це становить загрозу для здоров’я і життя населення», – зазначив Олег Гелета.

Він пояснив, що підприємство має котельню, яка може працювати і на газу, і на мазуті.

«Ми підозрюємо, що коли котельня працює на газу, то труба не димить, а коли котельню переключають на мазут, то починає виділятися чорний їдкий дим», – сказав еколог.

Перша скарга на поширення диму, який розносить запах паленої гуми, датована 10 травня. Численні скарги, у тому числі у групу оперативного реагування 15-80, протягом тижня надходять від жителів району цукрового заводу.

Звернення, текст якого готує відділ екології, мають розглянути на позачерговій сесії Луцької міської ради, що призначена на 18 травня.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вперше на Волині: хлопчині «підправили» серце без розрізу грудини
Наступна новина Ігор Гузь хоче перейменувати Володимир-Волинський на Володимир