«Верх цинізму»: священик емоційно описав любителів «русского мира» на Волині

Настоятель Свято-Миколаївського жидичинського монастиря УПЦ КП Архімандрит Константин (Марченко) опублікував у себе на сторінці в Facebook емоційний пост про людей, які розносять і благословлять «русский мир», коли їх дітей вбивають на сході України.

«Коли наші люди прозріють? Я вже мовчу про схід та південь України. Тут, на заході, в Древньому Жидичині, люди вперто ратують за руський мир (верхом цинізму є, що роблять вони це у вишиванках, але у храмах, де поминається Кирил, у конфесії яка приймає в Луганську присягу в бойовиків, присягу на вірність Росії, присягу, яка зобов'язує вбивати українців з таких сіл як Жидичин Кульчин Озерце Клепачів).

А місцеві і далі вдячно хлопають в долоні цим руським поводирям бо вони "наші батюшки", які роблять "добрі" справи - пакети з продуктами роздають. Ото ціна питання! Люди і далі Вперто вірять в московські байки про "канонічність", "благодатність", жах, просто жах. І не погані ж люди, освітчені, держслужбовці. І коли ти про це говориш, відразу зауваження - чого ви монахи лізете в політику?

Коли мовчиш, вони "не політично" відмовляються співчувати материнській трагедії і похоронити дитя, вони далі глумляться над почуттями віруючих чинять хулу на Духа Святого і перехрещують, перевінчують бо в них така команда з центру. Та ще й оббріхують, що це канонічно. По канонах священнослужителем може стати той, кому сповнилось 30 років - багато в нас тут канонічних? Ще багато є що сказати, але це очевидно зайве. Вчили святі Отці православної Церкви: говори тоді, коли маєш щось краще за мовчання.

Простіть це так, миттєві емоції, які зазвичай намагаюсь тримати при собі аби не усугубляти релігійної ситуації. Інтерв'ю раджу переглянути і симпатикам і опонентам», – написа він.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Google завдяки штучному інтелекту буде прогнозувати затримки авіарейсів
Наступна новина У Сенаті Польщі не захотіли змінювати закон про заборону “бандеризму”
Схожі новини