Верховна Рада прийняла новий закон про приватизацію

Верховна Рада підтримала в другому читанні та в цілому законопроект «Про приватизацію державного майна» з техніко-юридичними правками, в т.ч. з депутатською правкою про надання інвесторам можливості отримати захист за англійським правом.

За прийняття відповідного законопроекту №7066 проголосувало 266 нардепів, пише «Finbalance».

Глава комітету ВР з питань економічної політики Андрій Іванчук, представляючи документ, повідомив, що під час підготовки до законопроекту надійшло 733 поправки, 501 з яких враховано, 232 відхилено.

Зокрема, депутати підтримали внесення правки про необхідність отримання дозволу Антимонопольного комітету при оформленні права власності на об`єкт приватизації.

Фінальна редакція документа також передбачає, що за угодою сторін у договорі купівлі-продажу об`єкта приватизації може передбачатися можливість вирішення спорів в міжнародному комерційному арбітражному суді. У разі, якщо сторони не досягли згоди щодо вибору міжнародного комерційного арбітражного суду, такий спір підлягають остаточному вирішенню шляхом арбітражу відповідно до Арбітражного регламенту Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку співробітники ДСНС вчилися рятувати людей з крижаної води. ВІДЕО. ФОТО
Наступна новина Через 5 років шафи для документів у бухгалтерії будуть замінені на стелажі для квітів
Схожі новини