Від початку російської агресії Україна та РФ розірвали або призупинили 44 договори

Йдеться про один міждержавний, 25 міжурядових та 18 міжвідомчих договорів.

Про це з посиланням на слова заступниці міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олени Зеркаль пише Інтерфакс-Україна.

«До 2014 року Україна і РФ уклали 451 міжнародний договір. Після початку збройної агресії ми почали інвентаризацію правової бази двосторонніх відносин з Росією... Станом на квітень 2018 року по нашим даним було виконано всі необхідні внутрішньодержавні процедури і прийнято рішення про призупинення або зупинення дії одного міждержавного договору, 25 міжурядових договорів (20 з ініціативи України, 5 – Росії), 18 міжвідомчих договорів», – повідомила вона.

Разом з цим заступниця міністра повідомила, що для зменшення кількості угод, за якими Україна не має зацікавлення в їхньому продовженні було докладено всі можливі зусилля.

Зеркаль додала, що позиція МЗС щодо договору про дружбу, партнерство і співробітництво з РФ полягає в недоцільності продовження такого договору.

У програмі були зазначені цілі й засоби розвитку російсько-українського економічного співробітництва, його основні напрями та пріоритетні галузі, а також очікувані результати.

Разом з цим документ розглядав довгострокові перспективи співпраці України та РФ як рівноправних незалежних держав-партнерів.

Незважаючи на вищесказане, товарообіг між Україною та Росією зріс: імпорт з Росії збільшився на 40%, експорт в Росію – на 10%.

Фото: ілюстративне, джерело: evropaelire.org


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Повідомили, чим будуть годувати пасажирів «Укрзалізниці»
Наступна новина ОТГ на Волині обрала законний шлях до розширення меж. ФОТО. ВІДЕО
Схожі новини