Відомо, чи призупинятимуть в Україні бронювання від мобілізації

До 15 листопада в Україні має бути проведений аудит підприємств, які були визнані "критичними" органами місцевого самоврядування. До складу комісії повинні увійти військові. У разі, якщо підприємство не буде визнане "критично важливим для держави", статус бронювання може бути переглянутий.

Про це розповів перший заступник Міністра оборони України Іван Гаврилюк, який ініціював аудит на засіданні уряду, передає Суспільне

Він заперечує призупинення бронювання, про яке повідомляли ЗМІ. Також, за його словами, в Україні наразі понад мільйон заброньованих чоловіків.

"Рішення ухвалили, бо різко пішло збільшення кількості заброньованих людей. Протягом двох років було 540 тисяч людей, а тут за пару місяців — зростання вдвічі", — сказав він.

9 жовтня видання The Page опублікувало текст рішення уряду, який до 15 листопада призупинив дію деяких положень щодо визначення критично важливих підприємств.

У документі зазначається, що до 15 листопада планується проведення аудиту рішень про визначення критично важливих підприємств та організацій. Результати перевірок має проаналізувати Мінекономіки й до 20 листопада поінформувати уряд.

Європейська правда з посиланням на власні джерела повідомила, що рішення прийняли через те, що президент України Володимир Зеленський обурився бронюванням від мобілізації 1,5 мільйона людей.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В СБУ розповіли, скільки паліїв автівок військових вже вдалося затримати
Наступна новина У громаді на Волині провели в останню дорогу захисника. ФОТО