Відпочинок в епоху covid-19. Які країни будуть доступні українцям цього літа

Фото ілюстративне

Планування відпочинку заздалегідь під час світової пандемії – річ непевна. Країни мало не щотижня змінюють правила як для своїх громадян, так і для туристів. Та все ж на другому році світового карантину стало зрозуміло, що сфера відпочинку жива і буде жити, попри все.

Ми не можемо гарантувати, що жодна з цих країн не закриється на локдаун у найближчі місяці. Однак разом з очільницею туристичного агентства «Море турів», що на вулиці Винниченка, 14а у Луцьку, Тетяною Кухарук обрали напрямки, де туристів цінують і чекають. А головне – вони декларують, що сезону відпочинку у 2021-му бути!

Єгипет

За чим туди їхати: За відпочинком на Червоному морі, яке має надзвичайно багатий підводний світ: рідкісні яскраві види рибок, рослин, корали. Побачити це все можна і з аквалангом, і з власною маскою для снорклінгу біля берега. Тут варто спробувати катання на «банані», парасейлінг (політ на парашуті, причепленому до катера) чи осідлати верблюда. Найпопулярніші екскурсії – до пірамід та поселень бедуїнів.

Віза: Непотрібна.

Сезон: Цілий рік.

Ковідні обмеження: Україна для Єгипту – у «червоній зоні». Відповідно, ця країна вимагає від українських туристів або привезти з собою ПЛР-тест, зроблений максимум за 72 години до вильоту, або зробити його вже в аеропорту за 30 доларів. При поверненні в Україну – також ПЛР-тест або 14-денна ізоляція.

Орієнтовна ціна: гарного рівня послуги за системою all-inclusive – від 12-15 тисяч гривень за двох на сім ночей. У період свят і шкільних канікул ціни ростуть.

Туреччина

За чим туди їхати: За красою і великим природним різноманіттям: ¾ площі омивається морями, велику територію займають гори. За ідеальним сервісом: у багатьох готелях – україномовний та російськомовний персонал. За «лежачим» all-inclusive відпочинком та екскурсіями в історичні місця, зокрема столицю країни – Стамбул.

Віза: Непотрібна.

Сезон: З кінця квітня до середини листопада. Сезонність залежить від розташування конкретного курорту – на узбережжі Середземного чи Егейського морів.

Ковідні обмеження: З 15 травня непотрібно буде робити ПЛР-тест перед прильотом. Також із 15 травня у країні розпочинається локдаун, але обмеження не стосуватимуться українських туристів. При поверненні потрібно здати тест або дотриматись 14-денної ізоляції.

Орієнтовна ціна: На початку сезону – від 12 тисяч гривень за двох на сім ночей, у розпал сезону – у межах 35 тисяч гривень.

Болгарія

За чим туди їхати: За відпочинком на Чорному морі в готелях із гарним сервісом. За екскурсіями в історичне місто Несебир (за духом схоже на середньовічну Європу) чи мальовничий портовий Балчик. За доступним шопінгом.

Віза: Непотрібна.

Сезон: Червень – середина вересня.

Ковідні обмеження: Потрібно привезти з собою довідку про негативний ПЛР-тест, зроблений максимум за 72 години до вильоту. При поверненні необхідно знову здати тест або дотриматись 14-денної ізоляції.

Орієнтовна ціна: Автобусні тури у червні – від 22 тисячі гривень для двох дорослих і дітей на 10 ночей. Тур з авіаперельотом +10 тисяч гривень.

Кіпр

За чим туди їхати: За морським відпочинком у легендарних місцях (пляжі Афродіти, Аполлона, водні розваги). За багатьма християнськими святинями: церквами, залишками монастирів. За віслючими фермами, де можна подивитись, як вирощують цих тварин і готують сир із їхнього молока. За виноробними господарствами.

Віза: Непотрібна.

Сезон: Травень – кінець листопада.

Ковідні обмеження: Потрібно привезти довідку про негативний ПЛР-тест, зданий максимум за 72 години в Україні, а також зробити другий – в аеропорту за 30 доларів. До отримання результату (до доби) турист повинен перебувати в ізоляції в своєму готелі. Після повернення в Україну потрібно знову здати ПЛР-тест або дотриматися 14-денної ізоляції.

Орієнтовна ціна: 20 тисяч гривень за двох на сім ночей.

Греція

За чим туди їхати: За відпочинком на найпопулярніших європейських курортах на узбережжях Середземного, Егейського, Іонічного, а також Критського та Фракійського морів. Жодна інша країна не може похвалитися таким багатством. Море – це не лише засилля водних і пляжних розваг, а й колоритна кухня: тут можна спробувати безліч видів риби та морепродуктів. Варто їхати до Греції також за екскурсіями в місця зародження європейської цивілізації: столицю Афіни, місто Дельфи, острови Крит, Родос, Корфу, Санторині, святу гору Афон.

Віза: Непотрібна.

Сезон: Травень-жовтень

Ковідні обмеження: З 15 травня Греція починає пускати туристів. З собою потрібно привезти довідку про негативний ПЛР-тест, зданий максимум за 72 години в Україні, а також зробити другий – в аеропорту орієнтовно за 30 доларів. До отримання результату (до доби) турист повинен перебувати в ізоляції в своєму готелі. Після повернення в Україну потрібно знову здати ПЛР-тест або дотриматися 14-денної ізоляції.

Орієнтовна ціна: Від 20 тисяч гривень за двох на сім ночей.

Об’єднані Арабські Емірати

За чим туди їхати: Подивитися на країну, яка виросла серед пустелі всього 50 років тому. На найвищі хмарочоси, найдорожчі автомобілі. Політати на пароплані, повітряній кулі, поїсти у ресторані на 100-му поверсі, покататися на джипах пустелею, побачити парк квітів, метеликів, насолодитися морем.

Віза: Непотрібна.

Сезон: Друга половина березня-кінець травня і кінець вересня-середина грудня. Влітку температура на сонці сягає 60 градусів.

Ковідні обмеження: Потрібно привезти довідку про негативний ПЛР-тест, зданий максимум за 72 години в Україні, а також зробити другий – в аеропорту за кошти їхнього консульства. До отримання результату (до доби) турист повинен самоізолюватися в своєму готелі. Столиця ОАЕ закрита для іноземців з початку епідемії. Після повернення в Україну потрібно знову здати ПЛР-тест або дотриматися 14-денної ізоляції.

Орієнтовна ціна: 18-20 тисяч гривень на двох за сім ночей.

Хорватія

За чим туди їхати: За морським відпочинком у Європі. За красою природи: доступні екскурсії на Плітвіцькі озера з бірюзовою  водою і водоспадами, в Динарські Альпи на Адріатичному узбережжі, річкові сплави. Є можливість авіаперельоту, а також самостійної подорожі автомобілем.

Віза: Непотрібна.

Сезон: Кінець травня – жовтень.

Ковідні обмеження: Потрібно привезти довідку про негативний ПЛР-тест, зданий максимум за 72 години в Україні. Тут говорять про можливе запровадження паспортів вакцинації. При поверненні в Україну знову потрібно здати ПЛР-тест або дотриматися 14-денної ізоляції.

Орієнтовна ціна: З перельотом – 25-30 тисяч гривень на двох за сім ночей.

Албанія

За чим туди їхати: Албанія почала позиціонувати себе як туристичну країну лише 5 років тому. Ця сфера там лише розвивається, відповідно, більшість готелів – нові. Країна з демократичними цінами і водночас красивими пляжами на Адріатичному та Іонічному морях, які відзначають міжнародні експерти. Також тут пропонують трекінг у горах.

Віза: Непотрібна.

Сезон: Червень – вересень.

Ковідні обмеження: Необхідно привезти довідку про негативний ПЛР-тест, зроблений в Україні максимум за 72 години до перетину кордону. При поверненні знову потрібно здати ПЛР-тест або дотриматися 14-денної ізоляції.

Орієнтовна ціна: Від 15 тисяч гривень на двох за сім ночей. 

Чорногорія

За чим туди їхати: За морським відпочинком і пляжними розвагами. Краєвидами Чорногорія схожа на Норвегію. Там є вузькі затоки, що нагадують скандинавські фйорди. Є багато острівців зі старими церквами, замками. Невелика територія країни дозволяє побачити більшість красивих місць за короткий час.

Віза: Непотрібна в сезон.

Сезон: Середина травня – вересень.

Ковідні обмеження: Нещодавно Чорногорія скасувала усі обмеження для туристів з України. Зокрема, тепер не потрібно робити тест на covid-19 перед вильотом. Однак при поверненні в Україну все ж доведеться здати ПЛР-тест або дотриматися 14-денної ізоляції.

Орієнтовна ціна: Від 20 тисяч гривень на двох за сім ночей.

Домінікана

За чим туди їхати: За «райськими» пляжами з блакитною водою та білосніжним піском – острівному життю світова пандемія не заважає. За  історією – звідси почалась колонізація Америки. Саме в Домінікані був збудований перший в Західній півкулі університет, дорога і фортеця.

Віза: Непотрібна.

Сезон: Цілий рік.

Ковідні обмеження: Перед відльотом не потрібно здавати тестів. При поверненні в Україну – ПЛР-тест або 14-денна ізоляція.

Орієнтовна ціна: На 10 ночей ціна за двох стартує від 50-55 тисяч гривень.

Мальдіви

За чим туди їхати: Тут як правило кожен готель розташований на окремому острові. Тому відпочинок на Мальдівах переважно усамітнений і тихий. Окрім пляжного релаксу у «райських» місцях з прозорою блакитною водою, доступний дайвінг, плавання зі скатами, рибалка. Ідеально для медового місяця та сімейного відпочинку.

Віза: Непотрібна.

Сезон: Цілий рік.

Ковідні обмеження: Потрібно привезти довідку про негативний ПЛР-тест, зданий за 96 годин до прильоту. Якщо оселяєтеся в готелі, повторний тест після прильоту непотрібен. Якщо ж в гест-хаузі – необхідно в той же день здати тест і до отримання результату дотримуватися ізоляції. При  поверненні в Україну – ПЛР-тест або 14-денна ізоляція.

Орієнтовна ціна: Мінімальна – 60 тисяч на двох за 10 днів, середня – 100 тисяч гривень.

Сейшели

За чим туди їхати: За пляжним відпочинком, як з реклами популярного шоколадного батончика. За  снорклінгом і дайвінгом – тут надзвичайно багатий підводний світ. Для відвідування найменшої світової столиці – міста Вікторія. На Сейшелах – багато птахів, екзотичної риби, коралів, крабів, восьминогів.

Віза: Непотрібна.

Сезон: Цілий рік.

Ковідні обмеження: Потрібно привезти довідку про негативний ПЛР-тест, зданий за 96 годин до прильоту. При  поверненні в Україну – ПЛР-тест або 14-денна ізоляція.

Орієнтовна ціна: 150 тисяч гривень на двох за 10 ночей.

Занзібар (Острів у Танзанії)

За чим туди їхати: За красивими пляжами на екзотичному острові, комфортними готелями, сафарі (екскурсії, на яких можна побачити диких тварин), багатством природи, африканським колоритом, підйомом на найвищу гору континенту – Кіліманджаро (зазвичай це окрема програма).

Віза: Потрібна. Робиться заздалегідь електронна, оплачується в аеропорту Занзібара (60 доларів).

Сезон: Цілий рік.

Ковідні обмеження: З собою потрібно привезти довідку про негативний ПЛР-тест, зданий максимум за 72 години до прибуття. Після приїзду мандрівники повинні пройти посилений скринінг на COVID-19, що включає експрес-тест. Вартість експрес-тесту – 25 доларів США. При поверненні в Україну – знову ПЛР-тест або 14-денна ізоляція.

Орієнтовна ціна: Від 50 тисяч гривень на двох за 10 ночей.

Кенія

За чим туди їхати: За релаксом на узбережжі Індійського океану (доступний дайвінг, віндсерфінг, підводна риболовля). За сафарі-прогулянками в місця життя левів, носорогів, слонів, гіпопотамів, зебр, фламінго. За недоторканою природою і знайомством з африканською культурою.

Віза: Потрібна. Електронна віза робиться до вильоту, коштує 30 доларів.

Сезон: Липень – жовтень і січень – березень.

Ковідні обмеження: Непотрібен тест для прильоту. Виняток – рейс із пересадкою. Тоді ПЛР-тест можуть попросити пред’явити у проміжному аеропорту. При  поверненні в Україну – ПЛР-тест або 14-денна ізоляція.

Орієнтовна ціна: 50-70 тисяч гривень на двох за 10 ночей.

Партнер публікації – туристичне агентство «Море турів»

м. Луцьк, вулиця Винниченка, 14а (офіс 22)

Сторінка у Фейсбуці

Офіційний сайт турагенції

099 76 437 76

097 808 37 41

0332 72 50 22

mtlutsk@gmail.com

Контакти турагентів:

Наталія Пасічник

Олена Яремчук

Олена Пасічник

Вікторія Іжевська

Оксана Куліш

Галина Шовкович

Анастасія Назарук

Оксана Конрад

Наталія Мартинюк

Іванна Поліщук

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На трасі Луцьк-Львів обвалився міст. Дорогу тимчасово закрили
Наступна новина В Україні за минулу добу – понад 2 тисячі нових хворих на COVID та 166 померлих
Схожі новини