Відпустка-2020: Коли вже можна летіти закордон? Скільки коштує відпочинок? Куди ще не пускають?

Через карантин багатьом українцям довелось скасувати вже заплановані тури за кордон. Хтось вже планує нову поїздку, а хтось – не знає, куди можна їхати та на яких умовах.

Експерт туристичної агенції «Патріот» Владислав Лагановський відповів на найпоширеніші питання про подорожі за кордон у 2020 році.

Коли можна буде їхати в інші країни?

Вже з 1 липня відбудуться перші чартерні рейси до Туреччини, Єгипту та Болгарії. Також анонсовані польоти до Тунісу з 27 червня. А до Греції, Грузії та Чорногорії – найближчим часом, точні дати очікуються.

Чи потрібна віза у Єгипет? 

Уряд Єгипту скасовує візу для українців. Раніше по прильоту в аеропорт Хургади, чи по приїзду на екскурсію в Луксор чи на піраміди у Шарм Ель Шейху –  потрібно було оплачувати візу: 25$ з особи. Зараз візи скасували.

Які правила подорожі?

Після прильоту в Єгипет чи в Туреччину всі туристи будуть проходити температурний контроль і тільки в разі підвищеної температури – понад 38 градусів – потрібно проходити тест на коронавірус. 

Також, Єгипет бере повністю витрати на лікування та на тестування.Туреччина буде покривати витрати на проходження тестів.

Обсервацію також проходити не потрібно. Система така – всі країни будуть поділені на дві зони: зелена і червона. Зелена - це країни, в яких епідеміологічна ситуація однакова або краща, як в Україні. Червона зона - це країни, в яких епідеміологічна ситуація гірша, як в Україні.

Станом на сьогодні Туреччина, Єгипет, Болгарія в зеленій зоні. Тому проходити обсервацію не потрібно.

Чи є акційні пропозиції?

Існують акційні умови  бронювання відпочинку в Туреччині: бронюй тур до 30 червня без оплати. Тур може бути із датами до 25 жовтня. Тобто бронюєш тур на липень, серпень, вересень, жовтень (будь-які дати) - без завдатку, акція діє до 30 червня.

По Болгарії можна забронювати всього із авансом в 10% від вартості туру  на будь-які дати в 2020 і 2021 році. Також ця сума (в разі анулювання туру через форс-мажор) є депозитом на майбутню подорож.

Отже, з липня можна полетіти до Туреччини, Єгипту, Болгарії. Обов’язкової обсервації немає. Тести на коронавірус лише для тих, хто буде з температурою, вищою за 38 градусів.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькій лікарні на коронавірус тестують методом ІФА
Наступна новина Верховна Рада не дозволила Вакарчуку піти з парламенту
Схожі новини