Війна вплинула на підготовку, – українські ходунки розповіли про виступ на чемпіонаті світу

Олена Собчук та Ганна Шевчук посіли місця в другій десятці жіночої дистанції. У п'ятницю, 15 липня, на чемпіонаті світу з легкої атлетики в американському Юджині розіграли перші комплекти медалей. Призери визначилися у жіночих та чоловічих змаганнях зі спортивної ходьби.

Про це повідомляє Суспільне

Людмила Ольяновська, Ганна Шевчук та Олена Собчук представляли Україну в жіночому старті. Ольяновська зійшла з дистанції після 5 кілометрів, а Собчук та Шефчук фінішували в другому десятку - на 11-й та 12-й сходинках відповідно.

Таким чином, Олена Собчук повторила другий найкращий результат України на змаганнях світової першості зі спортивної ходьби на 20 км.

"Золото" жіночого старту виграла перуанка Кімберлі Гарсія Леон. У чоловіків переміг чинний чемпіон світу, японець Тошіказу Яманіші.

У коментарі для Суспільне Спорт спортсменки розповіли, наскільки комфортно було змагатися у спеку посеред дня та як війна в Україні позначилася на їхніх виступах.

Що сказала Собчук

"Враження від змагань чудові, дуже хороша організація. Плюс – була хороша компанія [по дистанції]. Тільки було спекотно. Старт зробили в обід – спека в самому розпалі. Ми старались, як могли, ішли, викладались і боролись, представляли свою країну. Що змогли, те показали. Все-таки в нас була підготовка одна з не найлегших на цей раз, були різні перешкоди. Але як могли, так і справлялись. Дякувати Богу, що взагалі потрапили на ці змагання, аби представити Україну.

Звичайно, війна сильно вплинула на підготовку, особливо – на психологічний стан. Важко було переживати. Навіть учора, коли обстріляли Вінницю, я дивилась новини, і в мене був мандраж, я сильно плакала. Енергію свою віддаєш. А ти ще й не вдома, тож переживаєш за свою сім’ю. Це дуже важко. Ясна річ, що це не 100% та підготовка, якої б хотілось.

Ми пишаємося нашими воїнами, які нас зараз захищають. Виступати тут – це наша робота. Невеликий внесок, але ми стараємось". 

Що сказала Шевчук

"Спочатку було дуже комфортно йти, однак потім мене підвела нога, почала трошки боліти, через що я відстала від основної групи. Мені було дуже важко, але я зібралась і закінчила дистанцію.

Мені дуже тут подобається. У США нас надзвичайно добре прийняли. Я дуже щаслива, що приїхала сюди. Вони [американці] підтримують Україну, вони з нами, ми дуже їм вдячні. І дуже дякую організаторам змагань, дуже приємна обстановка. Мені дуже все сподобалось

Було спекотно, адже о першій годині дня зазвичай це дуже відчувається. Ми тренуємось о восьмій-дев’ятій, і для нас було трохи важкувато.

Авжеж, війна вплинула на підготовку, адже ми тренуємось у доволі складних умовах. Але я дуже хочу подякувати друзям із Туреччини, які нас прийняли на два місяці на збори, дуже добре до нас ставились. Вони нас приймали, як своїх. Також дуже велике дякую ФЛАУ за підтримку, це дуже великий плюс для нас".

Читайте також: Волинська метальниця молота Ірина Климець не вийшла до фіналу чемпіонату світу з легкої атлетики


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З покинутого колодязя на Волині врятували косулю. ФОТО
Схожі новини