Викрили шахраїв, які надурили волинян на мільйон гривень

Волинські оперативники викрили діяльність шахраїв, які лише на Волині обдурили понад два десятки людей. Наразі тривають обшуки на території кількох областей, а також в одній з установ виконання покарань Житомирської області.

Про це повідомляє начальник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко.

«Наші оперативники виявили діяльність організованої групи шахраїв, які обдурили більше як два десятки осіб лише на Волині на суму приблизно мільйон гривень. Діяли вони і в інших областях: тож загалом збитки обчислюються десятками мільйонів», – повідомляє Крошко.

Фігуранти видурювали кошти під приводом купівлі товару на різних ресурсах, нібито хотіли надати допомогу від держави, представлялись співробітниками банку тощо. З такими «схемами», на жаль, знайомі потерпілі, які чи не щодня звертаються на лінію 102 про вчинення щодо них шахрайських дій.

Організатор та кілька спільників нині відбувають покарання в одній з установ за скоєння різних злочинів, інші «допомагали» на волі, надаючи свої банківські картки в користування. Загалом до незаконної схеми причетні як мінімум десять осіб.

Під час обшуків уже вилучили низку речових доказів, які свідчать про причетність до шахрайських дій. Слідчі дії тривають.

Читайте також: У волинян виманюють гроші через фейковий сайт ПриватБанку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поліція розшукує волинян, які намагаються уникнути покарання
Наступна новина За Україну загинули волиняни Володимир Чуйко та Яків Троцюк
Схожі новини