«ВКонтакте» знову потрапив до списку піратських ресурсів в США

Російську соціальну мережу «ВКонтакте» знову внесли в список піратських ресурсів в США. Про це пише Інтерфакс посилаючись на сайті Міністерства торгівлі США.

«Більшість успішних соціальних мереж роблять це так, щоб не сприяти порушенню авторських прав. Доповіді «ВКонтакте» про те, що компанія робить кроки по боротьбі з піратством, обнадіюють», – наголошується в документі.

У 2016 році Mail.ru Group (зокрема, «ВКонтакте») підписала партнерські договори з трьома міжнародними правовласниками музичної продукції: Universal Music Group, Warner Music Group і Sony Music Entertainment для отримання доступу до ліцензійного музичного та відео-контенту. У компанії Mail.ru тоді відзначали, що підписання угод з мейджорами дозволили соцмережі «ВКонтакте» врегулювати судові суперечки з правообладателямя.

Незважаючи на це, «ВКонтакте» продовжує залишатися ресурсом, що порушує авторські права інших правовласників, з якими у компанії немає контрактів, йдеться в доповіді відомства США.

Згадка в цьому списку не тягне за собою ніяких санкцій і служить лише нагадуванням про існування проблеми інтелектуального піратства. Всього до списку увійшли 25 сайта різних країн світу, які на думку американської сторони порушують авторські права. Зокрема, до нього увійшов сайт найбільшого китайського інтернет-магазину taobao.com, який належить Alibaba Group. В оновлений список також включені торрент-трекер Rutracker.org і Rapidgator.net, онлайн-кінотеатр kinogo.cc.

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині діти наковталися таблеток
Наступна новина ООН шукає прихисток для 277 тисяч біженців
Схожі новини