Волинь отримала бюджет на 2021 рік. Найбільше витратять на освіту

Фото ілюстративне

Бюджет Волинської області на 2021 рік – 2,4 мільярда гривень. Найбільші витрати – понад мільярд гривень, передбачили на освіту.

Про це стало відомо у четвер, 11 лютого, під час сесії Волинської обласної ради.

Так, з обласного бюджету 1 мільярд 33 мільйони гривень планують витратити на освіту, 232,4 мільйона – на медицину, 126,7 мільйонів – на соціальний захист, 161,7 мільйона – на культуру. 49 мільйонів виділять обласному управлінню у справах молоді та спорту, на інфраструктуру – 627 мільйонів, 700 тисяч – на агропромисловий розвиток. Також в бюджеті – 5,3 мільйона вільних залишків і більше 12 мільйонів гривень кредиторської заборгованості, яку потрібно погасити цього року.

Директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк пояснив, що при плануванні бюджету в першу чергу закривали захищені статті. З його слів, через брак фінансування будуть проблеми в обласних комунальних закладах: «Зменшені видатки по професійно-технічній освіті на 10%, по театрах – теж на 10%. Потрібно буде шукати варіанти – оптимізувати заклади: можливо, зарплату, можливо, штатні розписи».

Нагадаємо, бюджет Луцької громади на 2021 рік – 2,59 мільярда гривень.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рідним полеглих бійців вручили посвідчення «Почесного громадянина Волині»
Наступна новина Волинські депутати призначили нового керівника бурштинового підприємства
Схожі новини