«Волиньгаз» оштрафували на 850 тисяч гривень через скаргу одного клієнта. Компанія хоче судитись

Фінансовий директор ПАТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак

Компанія «Волиньгаз» оскаржує в суді штраф у 850 тисяч гривень, який отримала через скаргу одного клієнта.

Рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання з питань енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) в компанії вважають несправедливим, - розповів під час прес-конференції фінансовий директор «Волиньгазу» Андрій Тимчишак.

Звідки взявся штраф

Андрій Тимчишак каже, що згідно з законом «Про ринок природного газу», природний газ є товаром за стандартних умов: тиск – 760 міліметрів ртутного стовпа, температура – 20 градусів. Водночас деякі люди встановлюють лічильники не в приміщенні, а надворі, де температура інша, через що компанія зазнає фінансових втрат. Аби покрити ці витрати, наприкінці 2018 року «Волиньгаз» почав нараховувати побутовим споживачам додаткову плату – близько 1% від усіх витрат на газ. Зокрема, клієнту, який і поскаржився в НКРЕКП, за три місяці нарахували додатково 600 гривень.

У березні національна комісія провела перевірку і постановила – «Волиньгаз» повинен заплатити максимальний штраф, тобто 850 тисяч гривень.

Чому компанія незгідна з штрафом

«Приведення нарахувань до стандартних умов – європейська практика, прописана в законодавстві. Натомість НКРЕКП у своєму рішенні не дало посилань на законодавчі акти, які ми начебто порушили. Ми вважаємо це рішення політичним, прийнятим на користь НАК «Нафтогаз України», яка намагається витіснити з ринку операторів газорозподільчої мережі», - заявив Андрій Тимчишак.

З його слів, один з обов’язків нацкомісії – щороку переглядати тарифи. Однак тариф на розподіл і транспортування газу не переглядався три роки і тепер покриває лише 10% витрат.

«Зросла зарплата, витрати на паливно-мастильні матеріали… Як наслідок, підприємство за три роки отримало майже 300 мільйонів гривень збитків», - зазначив фінансовий директор «Волиньгазу».

Він повідомив, що компанія готує судовий позов для оскарження рішення НКРЕКП.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку закрили кафе «Космос». На його місці інший заклад. ФОТО
Наступна новина На Волині лікар не оглянув хвору дитину, бо «йому за це не платять». ВІДЕО
Схожі новини