Волинська фельдшерка упродовж життя здала майже 50 літрів крові

Вікторія Краснікова

Фельдшерка-лаборантка Володимир-Волинського відділу трансфузійної допомоги  Волинського обласного центру служби крові Вікторія Краснікова за 129 разів здала 47,5 літра крові.

Жінка – заслужена донорка України, повідомляє Місто вечірнє. Це звання присвоює президент тим, хто понад 100 разів здав кров.

Вікторія Краснікова має посвідчення, де є відмітки про здавання крові та її компонентів.

Вперше вона наважилася здати кров у 19 років, коли після закінчення Луцького медучилища прийшла на роботу фельдшером-лаборантом у відділення переливання крові центральної районної лікарні.

З того часу багато років кожні три місяці жінка здає кров. У 1991 році перейшла працювати у новозбудовану Володимир-Волинську станцію переливання крові, де продовжує трудитися й досі.

В обов’язки Вікторії Красніковох входить перевірка донорської крові на вірусні гепатити, ВІЛ-інфекцію, сифіліс. Також вона визначає стерильність донорської крові.

Колеги кажуть, що жінка завжди активна та ініціативна. У 1986 році вона добровольцем зголосилася поїхати у Чорнобильську зону, щоб робити аналізи крові місцевим мешканцям та ліквідаторам.

Нагадаємо, на початку березня 2020 року президент України присвоїв Вікторії Красніковій почесне звання «Заслужений донор України».


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Троянди і політика: червоні - то любов... Репортаж із сесії Волиньради
Наступна новина Уряд проголосував за ліквідацію ДАБІ
Схожі новини