Волинські медики повернули до життя чоловіка, в якого зупинилося серце

Волинські медики реанімували чоловіка, в якого раптово зупинилося серце. Наразі він у лікарні.

Про це повідомляє Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Вночі у неділю, 12 березня, в Центральну оперативну диспетчерську надійшло звернення з приводу: «не дихає, втрата свідомості», куди негайно була скерована бригада ЕМД. Прибувши на місце медики констатували раптову смерть і негайно розпочала серцево-легеневу реанімацію. Син, до приїзду бригади, проводив непрямий масаж серця

Для введення лікарських засобів фахівці бригади поставили внутрішньокістковий доступ. Внутрішньокістково можна вводити безпечно ті ж препарати, що й внутрішньовенно. Вони досягають терапевтичної концентрації у плазмі крові за аналогічний проміжок часу, як і після введення через центральний венозний катетер. Ефективні реанімаційні заходи, уміння медичного персоналу, дало можливість відновити у пацієнта серцебиття та дихання.

Після відновлення кровообігу, на моніторі дефібрилятора зафіксовано шлуночкову тахікардію з широкими комплексами, з пульсом на магістральних судинах. Враховуючи нестабільну гемодинаміку, бригада прийняла рішення про проведенння синхронізованої кардіоверсії. Пацієнта в стабільному стані доставили та госпіталізували до профільного закладу охорони здоров’я.

Слід зауважити, що це уже 11 успішна реанімація та третя кардіоверсія проведені бригадами ЕМД у 2023 році.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Знайшов спеціальність до душі: у волинському підрозділі Нацгвардії служить 22-річний снайпер
Наступна новина Усі – як єдиний кулак: показали тренування бійців штурмової бригади «Лють». ФОТО, ВІДЕО
Схожі новини