Волинські прикордонники Вацик та Вадим щодня готують їжу для пів сотні бійців на фронті. ВІДЕО

Прикордонники комендатури швидкого реагування Волинського прикордонного загону Вацик та Вадим щодня готують їжу для пів сотні бійців.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

«Нас кухарів у нашому підрозділі, протитанковій заставі, двоє – я і Вадим. Наша кухня – українська, ми намагаємося, щоб було смачно. Досвід у мене з дитинства. Професію я здобув в армії, закінчив школу кухарів, в армії я теж був кухарем», - каже кухар на псевдо Вацик.

Вацик родом з Хмельницького, мобілізувався до лав прикордонників Волинського загону після повномасштабного вторгнення. Зараз він знаходиться разом з підрозділом в зоні бойових дій на Харківщині.

«Зазвичай харчі нам підвозять, але про всяк випадок у нас є запас продуктів. На обід сьогодні рисовий суп з м’ясом, макарони з підливою та смаженою печінкою. На вечерю будемо готувати картоплю по-селянськи зі шкварками. Із сезонного – балуємо хлопців і кукурудзою, і кавунами, і різними фруктами», - говорить Вацик.

Робочий день у кухарів розпочинається о п’ятій тридцять ранку і триває до двадцятої-двадцять першої години. Готувати доводиться у польових умовах, за будь-якої погоди, не рідко експериментуючи, та страви завжди виходять по-домашньому смачними.

Головне для хлопців – це гаряче харчування, адже, виконуючи бойові задачі, їм часто доводиться харчуватися сухим пайком.

На запитання «Чи смачно готують кухарі?» бійці відповідають: «Дуже смачно, майже як в ресторані».

«Якщо вони скажуть, що не смачно – вечерю не отримають», - жартує Вацик.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Кабмін спростив доступ до психологічної допомоги для захисників і захисниць