Волинські школярі перемогли на Кубку Європи із радіопеленгації

Волинські школяри, вихованці обласного Центру позашкільної освіти перемогли на змаганнях із радіопеленгації на Кубку Європи. Змагання пройшли у польському місті Замость. 

Перше командне місце посіла збірна команда Волинської області, яку представляли вихованці гуртка зі спортивної радіопеленгації, керівником якого є Анатолій Долинський, – йдеться на сторінці Луцької райради. 

Як розповіла очільниця Центру позашкільної освіти Оксана Філіпчук, попри важкі часи для України, вихованці їхнього закладу все одно беруть участь у міжнародних змаганнях та здобувають перемоги.

«Щороку наші вихованці, які відвідують гурток зі спортивної радіопеленгації у Анатолія Долинського, стають переможцями всеукраїнських, європейських, міжнародних змагань. Цей рік, попри війну, не став виключенням і перше командне місце знову наше.

У червні в Румунії відбудуться світові змагання із радіопеленгації. У нас є всі шанси отримати перемогу. Наразі ми міркуємо над тим, як профінансувати поїздку, аби вкотре прославити нашу країну на світовій спортивній арені», - розповіла Оксана Філіпчук.

Довідково: Спортивна радіопеленгація (СРП), також відома як 'полювання на лисиць'  — група спортивних дисциплін радіоспорту. Спортивна радіопеленгація це змагання між спортсменами у віці від 6 до 90 років (за віковими групами), які за допомогою карти місцевості (як правило, використовується масштаб 1: 15000), компаса і спеціального радіоприймача, оснащеного антеною спрямованої дії (радіопеленгатора), повинні знайти радіопередавачі («лисиці»), що працюють в радіоаматорських діапазонах частот 3,5 або 144 МГц і розташованих в лісі, на пересіченій місцевості. Мета змагання — знайти задане число «лисиць» (як правило, п'ять) за найменший час. Участь в змаганнях з СРП вимагає фізичної, технічної, тактичної та розумової підготовки.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Правильний догляд за рулонними шторами
Наступна новина Залишається загроза використання Білорусі для ударів по Україні, – Маляр
Схожі новини