Волинський екснардеп став Почесним консулом Литовської Республіки у Луцьку

Екснардепа Сергія Мартиняка призначили Почесним консулом Литовської Республіки у місті Луцьку.

Урочиста церемонія вручення екзекватури Сергію Мартиняку відбулася 11 лютого, повідомляє сайт Посольства Литовської республіки в Україні.

«Призначення Почесного консула у Волинській області є важливим для укріплення представництва литовських інтересів у Західній Україні», – йдеться у повідомленні.

Це вже чотирнадцятий Почесний консул Литовської Республіки в Україні. Почесні консули Литви працюють у Львові, Житомирі, Херсоні, Ужгороді, Івано-Франківську, Дніпрі, Одесі, Сімферополі (з тимчасовим розташуванням у Дніпрі), Харкові, Тернополі, Кропивницькому, Миколаєві і Білій Церкві.

Довідково
Сергій Мартиняк – український бізнесмен і політик, народний депутат України VII та VIII скликань.
Народився 4 березня 1971 року у Луцьку.
Навчався в Буянівській восьмирічній школі, політехнічному технікумі в Новому Роздолі Львівської області, у Рівненському автотранспортному технікумі, Волинському державному університеті ім. Лесі Українки, де отримав вищу освіту за напрямком підготовки «Економіка і підприємництво» та здобув кваліфікацію магістра з фінансів.
Із 1993 року розпочав трудову діяльність як підприємець. З 1997-го займався підприємницькою діяльністю в м'ясопереробній промисловості.
Із 2000 року працював над створенням виробництва із замкненим технологічним циклом. Заснував агропромислову групу «Пан Курчак».
До 2012 року – голова ТЗОВ «Агропромислова група «Пан Курчак».
2010-2012 роки – депутат Волинської обласної ради шостого скликання, член постійної комісії обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин.
У зв'язку з обранням народним депутатом України у грудні 2012 року достроково склав повноваження депутата Волиньради.
Був головою підкомітету з питань банківської діяльності комітету з питань фінансів і банківської діяльності (Комітет з питань фінансів і банківської діяльності).
У 2014 році обраний депутатом VIIІ скликання Верховної Ради України по одномандатному виборчому округу № 20 (Горохівський район). Позафракційний. Член Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.
Нна парламентських виборах 2019 року програв кандидату від партії «Слуга народу» Вячеславу Рубльову.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку помолилися за воїнів, які полягли у боях за Дебальцеве
Наступна новина Хоумскулінг: 5 порад для батьків учнів
Схожі новини