Волинським містом розгулювали лосі

У суботу, 15 вересня, близько 9 години ранку рожищан налякали незвичайні гості – лосі.

Про це розповів голова районної організації УТМР Іван Лукасевич. За його словами, вони «погосподарювали» на вулицях Шелакадзе, Лермонтова, Чайковського, – повідомляє Район.Рожище.

Рожищанин Василь Аршулік, на городі якого теж потупцювала тварина, каже, що лося, вочевидь, нагнали з валер'янівського лісу мисливці. Тварина була налякана, тому, потрапивши на заселену територію, бігала, шукаючи дорогу назад.

«З переляку лось перестрибнув із сусідського городу на мій, – каже пан Василь. – Пізніше ми так прикинули, то огорожа заввишки 2 м, а прижок в довжину був до 4 метрів. Та й сліди від копит чималенькі – глибиною у 8 см. Значить, тварина дуже важка. Кажуть люди, що вагою з тонну буде».

Пізніше виявилося, що лось на територію міста забрів не сам, а із самицею. Тікаючи з лісу вони, ймовірніше, розділилися. Після того, як тварини возз'єдналися, то перепливли річку Стир, попаслися в парку та скупалися у ставках на Кубанях. Так само через річку повернулися назад і попрямували в ліс.

Іван Лукасевич зазначає, що це перший випадок за його пам'яті, що лосі прийшли в місто.

«Зараз у них шлюбний період, тому й не бояться виходити до людей, – мовить Іван Михайлович. – Хочу нагадати рожищанам, що лосі в Україні внесені до списку червонокнижних тварин, полювання на них заборонене та карається законом. За вбивство лося браконьєрам доведеться заплатити 80 тисяч гривень».


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поляки допомагатимуть повернути зубрів у Цуманську пущу
Наступна новина Повідомили, коли тіло загиблого АТОвця привезуть на Волинь
Схожі новини