Волинську шахту-довгобуд показали з висоти польоту

Шахта № 10 «Нововолинська» (фото «Сили правди»)

Волинську шахту № 10 «Нововолинська» зняли з висоти пташиного польоту.

Ролик зняв Центр журналістських розслідувань «Сила правди», адже цьогоріч виповнюється 30 років з початку будівництва цієї шахти. 

Як зазначають у «Силі правди», об'єкт почали будувати у 1989 році поблизу села Поромів Іваничівського району на Волині. Відтоді на її зведення пішло понад 1,5 мільярда гривень із державного бюджету. Однак і досі шахта не завершена: 87,6% готовності. На добудову потрібні ще десятки мільйонів гривень. 

Запаси вугілля на цій території оцінюють у 37,8 мільйона тонн. Якби об'єкт добудували, то шахта б давала до 900 тисяч тонн вугілля на рік. Це могло б бути відчутною допомогою для українських теплоелектростанцій. Але поки тут лише періодично протестують шахтарі через затримки зарплати та фінансування будівництва.

У державному бюджеті 2019 року на будівництво шахти передбачили 25 мільйонів гривень. За таких умов про добудову не йдеться, а лише про підтримку об'єкта в безаварійному стані. 

Торік Фонд державного майна України вніс шахту до переліку об'єктів, які пропонується приватизувати у 2018 році. Однак минулого року приватизація так і не відбулась, тож її перенесли на 2019 рік.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині пам'ять Лесі Українки вшанували етнофестивалем
Наступна новина «Ранковій гімнастиці для всіх» – три роки. Лучан запрошують прийти на спортмайданчик
Схожі новини