Волинянам боргують 54 мільйони «лікарняних» коштів. Коли чекати виплат

Волинське обласне управління Фонду соціального страхування майже за два місяці заборгувало волинянам 54,5 мільйона гривень "лікарняних" виплат.

Причина затримки з виплатами – нестача грошей, розповів Суспільному керівник обласного управління Фонду соціального страхування Сергій Ющак. З початком пандемії надходження до фонду скоротилися, а кількість виданих листків непрацездатності зросла вдвічі.

"Ми маємо затримку в кількості 21 робочого дня простроченої заборгованості і 10 днів у нас поточна заборгованість. Це досить велика сума", – каже Сергій Ющак.

З його слів, станом на 29 березня обласне управління Фонду здійснює виплати за 11 лютого. Каже: у лютому волинянам видали 7 тисяч 605 листків непрацездатності. У березні очікують не менше 9 тисяч листків непрацездатності, зазначив посадовець.

Зі слів очільника обласного управління Фонду соціального страхування, найближчими днями з Держбюджету очікують 7,7 мільйона гривень допомоги. Цього, додає, вистачить аби скоротити заборгованість із виплатою "лікарняних" на 5 днів.

Відео – тут.

Читайте також: 

 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині у відвідувачів судів вилучили ножі, сльозогінні балончики, електрошокери
Наступна новина Вакцини Pfizer і Moderna ефективні на 90%, — ЗМІ