Волинянин через «Устилуг» хотів ввезти контрабандний товар

Волинські митники на посту «Устилуг» завадили безробітному, за його словами, ковельчанину ввезти товар без належної сплати податків. Орієнтовна вартість тимчасово вилучених на склад митниці предметів порушення – 300 тис. грн.

Про це повідомили у Волинській митниці.

Під час повернення додому з Польщі чоловік обрав смугу руху «зелений коридор», що має юридичне значення. Початок проїзду транспортним засобом каналом, позначеним символами зеленого кольору, є заявою про те, що переміщувані у ньому товари не підлягають заборонам чи обмеженням, письмовому декларуванню та оподаткуванню. У супроводжуваному водієм багажі без сплати митних платежів можна ввозити для особистого користування на особу не більше 50 кг товару вартістю не більше еквіваленту 500 Євро (крім підакцизних).

Тим часом з багажного відсіку «Рено» цього громадянина тимчасово вилучили 230 кг електрокабелю, автозапчастини, майже 200 нових модемів/роутерів. 

Відповідно до ч. 2 ст. 471 Митного кодексу недекларування товарів громадянами тягне за собою накладення штрафу в розмірі 30 відсотків їх вартості. Митники склали протокол та розпочали провадження в адміністративній справі. У подальшому у цього громадянина, за умови сплати штрафу до державного бюджету у повному обсязі, буде можливість поміщення свого краму в режим імпорту з обов’язковим дотриманням заходів тарифного та нетарифного регулювання, в тому числі сплатою належних митних платежів.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні загинув Герой з Волині Артем Оласюк
Схожі новини