Волинянин в окупованому Херсоні працював на росіян

Уродженця Ковеля судитимуть за співпрацю з росіянами під час окупації Херсону.

Про це йдеться в ухвалі про застосування запобіжного заходу Центрального районного суду міста Миколаєва, пише Район. Херсон. 

Зазначається, що 20 лютого 2023 року правоохоронці затримали його в порядку ст.208 КПК України і повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.7 ст.111-1 КК України. 

З метою встановлення контролю на території тимчасово окупованого міста Херсон невстановлені особи з числа військових та представників спецслужб рф створили незаконний правоохоронний орган у Херсоні, – так званий «ИК «Северная исправительная колония №90» Управления службы исполнения наказаний по Херсонской области» та почали підшукувати осіб з числа місцевого населення, у тому числі діючих та колишніх правоохоронців, які б співпрацювали з ними у вищевказаному новоствореному окупаційною владою незаконному правоохоронному органі. 

«Уродженець Ковеля фактично проживаючи у місті Херсон, з ідеологічних та корисливих мотивів, достеменно знаючи про факт захоплення міста збройними формуваннями рф, в травні 2022 року, підтримуючи воєнну агресію рф на території України, погодився на пропозицію невстановлених осіб з числа військовослужбовців та представників спецслужб рф та добровільно зайняв посаду так званого «младшего инспектора 2 категории группы надзора отдела безопасности учреждения ИК «Северная исправительная колония (№90)» Управления службы исполнения наказаний по Херсонской области», тобто посаду у незаконно створеному окупаційною владою на тимчасово окупованій території міста Херсон правоохоронному органі», – йдеться постанові. 

Волинянин з моменту свого призначення, переслідуючи злочинні наміри та цілі, здійснював нагляд за утриманими особами, дотриманням розпорядку дня засудженими та забезпечував режим у незаконно створеному правоохоронному органі, тобто своїми діями сприяв встановленню та функціонуванню системи виконання покарань держави-агресора на території Херсонської області.

Волинянина взяли під варту в Миколаївський слідчий ізолятор, де чоловік буде чекати завершення досудового розслідування і вироку суду. Таке правопорушення належить до категорії особливо тяжких та за нього передбачено покарання до 15 років позбавлення волі. 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля кордону з білоруссю створюють двокілометрову смугу, яку буде заміновано
Схожі новини