Волинянка Майя Москвич прокоментувала скандал навколо призера «Ігор нескорених»

Призеру «Ігор нескорених» Олександру Бєлобокову закидають «фейкову» участь у турнірі. Нема однозначної відповіді на питання щодо його поранення.

Волинська «золота» учасниця «Ігор нескорених» озвучила свій погляд на ситуацію. Про це Майя Москвич написала на своїй сторінці у Facebook. Подаємо її допис без змін:

«Сьогодні частина збірної України Invictus Games 2017 та 2018 мала зустріч з організаційним комітетом Invictus Games (StratCom, представником Міноборони) щодо ситуації з членом команди – Бєлобоковим Олександром, на якій був присутній і він сам та людина, яка представилась його командиром.

Зустріч було проведено щоби спростувати чи підтвердити інформацію, згідно з якою ставиться під сумнів його участь в бойових діях в зоні АТО та поранення, отримане під час виконання службових обов’язків в зоні бойових дій.

Читайте також: У Луцьк приїхала учасниця «Ігор нескорених» Майя Москвич. ФОТО

Повідомляємо, що на цій зустрічі нам не було надано інформації, яка б могла однозначно підтвердити участь Бєлобокова в бойових діях та підтвердити його поранення в ході виконання бойового завдання. Все що нам було повідомлено - було сказано в усній формі. Зараз ми маємо лише слова з однієї сторони проти слів з іншої сторони. Але оскільки ми, як ніхто інший хочемо розібратись в ситуації, дізнатись правду і розвіяти сумніви та недовіру то запропонували Бєлобокову пройти детектор брехні, на що він погодився.

На момент проходження спортивних зборів та участі збірної в змаганнях (червень-жовтень 2018), Оргкомітетом неодноразово надавалась інформація членам збірної про участь Бєлобокова в бойових діях, що і він сам підтверджував. Причин сумніватись в цій інформації не було, адже по кожному з нас в загальному доступі є тільки та інформація, яку ми самі розголошували. Всі ж документальні підтвердження та необхідні документи надавались Оргкомітету Invictus Games в Україні.

Зазначаємо, що проект Invictus Games має існувати в Україні й надалі, адже це хороша реабілітація для поранених ветеранів. І через одну людину не мають страждати чи ставитись під сумнів сам проект, його учасники чи вся ветеранська спільнота. Разом з тим – відповідальні особи повинні нести відповідальність за свої дії. В цій ситуації ми не стоїмо осторонь, а намагаємось дізнатись істину не керуючись емоціями, а опираючись на факти. Ми обов’язково контролюватимемо ситуацію. Повірте, ми зробимо все, від нас залежне, щоби дізнатись правду.

Разом з тим, ми однозначно вважаємо що люди, що не захищали Україну - не гідні представляти Україну на змаганнях Invictus Games. Люди, що не отримали поранення/травми/захворювання під час захисту своєї країни - не гідні представляти Україна на змаганнях Invictus Games. Люди що мають проросійські погляди, чи проявляють якісь симпатії до російського окупанта - не гідні представляти Україну на змаганнях Invictus Games.

Наступний наш крок буде після результатів детектора брехні, який постараємось організувати найближчим часом.

Члени збірної Invictus Games 2018:

Дмитренко Ю.О.

Зозуляк О.Д.

Москвич М.Ю.

Усач А.О.

Члени збірної Invictus Games 2017:

Панченко Р.О.

Писарчук Ю.О.

Сидорук Д.Ю.».

Читайте також: Волинянина, який виборов 2 медалі на «Іграх Нескорених», урочисто зустріли у Харкові. ВІДЕО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку пасажир побив водія маршрутки, – соцмережі
Наступна новина Вулиця Івана Корсака в Луцьку: петиція набрала необхідну кількість голосів
Схожі новини