Волонтерка з Волині провела майстерки з розпису футболок для сімей Героїв у Болгарії

Всеукраїнська благодійна організація «Народний тил – реабілітація» під керівництвом Світлани Бахвалової традиційно влітку організовує поїздки до Болгарії для родин загиблих військових.  Володимирчанка Ірина Смірнова, засновниця проєктів «Нить продовження життя» та «Вишиванки княжого граду», спочатку була учасницею цих реабілітаційних заходів, а тепер допомагає у них як волонтерка.

Протягом двох тижнів у Болгарії вона проводила для дружин і дітей полеглих і зниклих безвісти захисників майстеркласи із розпису футболок, пише газета «Слово правди». 

«Насолоджуючись самим процесом, отримала феєрверк емоцій від результату та, найголовніше, побачила такі бажані радісні очі та посмішки на обличчях своїх підопічних. Майже сотня людей створили ексклюзивні речі за власними ескізами. Навіть ті, які не вміли (на їхню думку) малювати, повірили у свої можливості та розкрились, адже творчість – це неймовірно безмежний простір,  торкнувшись якого, матимеш можливість щасливо жити, розвиватися та бути в ресурсі. Власноруч розписуючи футболки, джинси чи куртки, мами та дітки продемонстрували  не лише свій гарний смак, а й розкрили художні таланти, які були приховані», – написала Ірина у фейсбуці.

Також волонтерка провела для охочих майстерклас із нейрографіки – це метод арттерапії, який полягає у творчому малюванні, покликання якого поліпшити емоційний стан та знизити рівень стресу учасників. Як розповідала Ірина, такі заняття дозволяють жінками виплеснути свій біль, передати на папері усе, що накопичилося на душі.

Окрім того Ірина Смірнова як учасниця проєкту «Меценати для солдата», вкотре представляла унікальні мистецькі вироби, виготовлені у рамках проєкту «Нить продовження життя» на виставці в Ізраїлі «Хутір Незалежності». Традиційно, мета заходу була не лише продемонструвати відвідувачам вишивані вироби, прикраси з бісеру, оздоблені стрічками кошики, які виготовили дружини та матері Героїв, а й зібрати кошти на підтримку воїнів, які долають ворогів на фронті.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку рятувальники, правоохоронці та військові провели спільні навчання. ФОТО