Воїнам волинської «сотки» передали «Шаблю», яка дозволяє збити БПЛА на дальніх підступах. ФОТО

Для військової частини А7028 придбали автоматизований дистанційно-керований бойовий модуль під кулемет калібру М2 Browning (ДКБМ2) вартістю 960 тисяч гривень.

Комплекс придбали за кошти, зібрані із заробітних плат працівників Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області та державних установ, що належать до її сфери. повідомили на фейсбук сторінці установи. 

Автоматизований дистанційно-керований вогневий комплекс призначений для стаціонарної установки на нерухомі об’єкти або спецтранспорт, координація «Шаблі» здійснюється за допомогою пульту керування та монітору, що дозволяє вести бій на відстані, тим самим зберігаючи життя оператора, який знаходиться у безпечній точці локації. Бойова платформа може стояти як стаціонарно на блокпостах, так і на кордоні й інших зонах. «Шабля» дозволяє збити БПЛА на дальніх підступах, не дає можливості виявити позиції армії і встановити позиції ворожої артилерії.

«Шаблю» уже передали військовим 100-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ для виконання бойових завдань.

«Установка потрібна і важлива для знищення ворога, безпеки та збереження життів воїнів», – зазначили військові під час зустрічі з керівництвом ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області та подякували за допомогу.

Керівник установи Анатолій Тимофіюк запевнив, що підтримка військових триватиме надалі.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Я мала вижити, щоб знов обійняти свою дитину», – сержантка з «Азову», яка повернулася з полону