«Я не розумію, що заважає зараз підписати декларацію з сімейним лікарем», - Ігор Ващенюк

Фото ілюстративне

Очільник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк заявив, що волинянам з коронавірусом, в яких немає декларації з сімейним лікарем, медична допомога буде надана. Однак він закликав підписувати декларації, щоб мати змогу безплатно отримувати іншу допомогу.

Про це він заявив під час брифінгу у четвер, 2 квітня.

На запитання про те, що робити волинянам, в яких немає підписаної декларації з сімейним лікарем, він сказав, що хворим з коронавірусом в будь-якому випадку допоможуть у медзакладі за місцем проживання.

«Це невідкладна допомога», - сказав посадовець.

«Але я не розумію, що заважає зараз піти укласти декларацію зі своїм сімейним лікарем. Ви витратите всього 5-10 хвилин, але, по-перше, таким чином заведете кошти у заклад. А, по-друге, пандемія закінчиться. Люди, які не уклали декларації, не зможуть отримати кошти від держави на лікування в стаціонарі, система їх не бачитиме.

До того ж декларації передбачають значну частину послуг на первинному рівні. Наприклад, програма «Доступні ліки» дозволяє отримати безплатно ліки від певних захворювань. Я не розумію ситуації, коли не укладена декларація з сімейним лікарем. Думаю, що такого бути не повинно», - заявив Ігор Ващенюк.

Нагадаємо, 1 квітня в Україні стартував другий етап медреформи. Тепер, щоб безоплатно отримати спеціалізовану допомогу, потрібно мати направлення від сімейного лікаря.

Прочитати більше про реформу можна тут.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відучора на Волинь з-за кордону повернулось 122 людини. На обсервацію їх не відправили
Наступна новина На коронавірус в Україні захворіло 57 дітей
Схожі новини