Я впевнений, що буду повністю виправданий, – Саакашвілі про своє затримання

Екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі впевнений, що суд повністю виправдає його, тому він буде оскаржувати пред'явлені йому звинувачення у змові з олігархом часів Януковича Олександром Курченком.

Про це йдеться у статті Саакашвілі, опублікованій у The New York Times, – пише Канал24.

Політик викладає у публікації свою версію подій, того, як він потрапив із губернаторського крісла Одеської ОДА до тюремної камери, куди його запроторила СБУ.

Саакашвілі нагадує, як після отримання українського громадянства "добровільно зголосився стати очільником Одеської області, щоб захистити її від російського втручання і дати швидкий старт реформам у ній". Однак на шляху до змін та реформ став Порошенко – олігарх, який, за словами екс-голови ОДА, "розбагатів за старої системи", а також його корумповане оточення.

Саакашвілі пише і про подальші події: свою відставку, заснування "Руху нових сил", втрату ним українського громадянства, атаку на НАБУ минулого тижня та своє затримання.

Грузинський політик зазначає, що генпрокурор Юрій Луценко назвав його "агентом російських спецслужб та звинуватив у дестабілізації України", йдеться у статті.

«Україна дійсно дестабілізується Росією. І в Росії дійсно є могутні союзники із дестабілізації: вітчизняна, жадібна й корумпована еліта України, що перетворила країну, яка могла бути однією з найбагатших в Європі, в одну з найбідніших»,– продовжує Саакашвілі.

Проте, як впевнений політик, Україна може вийти із кризової ситуації лише "переламавши тенденцію, за якої перемагають олігархи, які вміють маніпулювати виборами".

Нагадаємо, 11 грудня Печерський суд міста Києва відхилив клопотання Генпрокуратури про обрання лідерові "Руху нових сил" Міхеїлу Саакашвілі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Юрій Луценко пообіцяв подати апеляцію.

Згодом, 14 грудня, ЗМІ повідомили, що оголошення повного тексту рішення по запобіжний захід для екс-губернатора Одещини переноситься на наступний тиждень.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обрані найсмішніші фото тварин у 2017 році
Наступна новина Історія дня на Першому: кого вітати 16 грудня
Схожі новини