Як годувати дорослу кішку правильно?

Кішки мають специфічні смаки до їжі, іграшок, інших аспектів свого життя. Тому для підтримки їх здоров'я, зростання, активності, відмінного зовнішнього вигляду, необхідно підібрати корисний, відповідний їх розмірам, вазі, породі раціон харчування.

Більшості дорослих стерилізованих домашніх кішок потрібно приблизно від 50 до 70 калорій на кілограм маси тіла на день, причому цей діапазон переважно залежить від рівня активності.

Кращі види кормів для кішки

Кожен власник прагне підібрати своєму вихованцю відповідний корм, який буде йому найбільш корисним. Кошенят і дорослих котів годують різними видами кормів, які мають свої позитивні особливості та мінуси: це людська їжа «зі столу», натуральне харчування, сухі та вологі корми, ласощі.

«Їжа зі столу» має бути категорично виключена з раціону кішок, незважаючи на те, що вона смачна, поживна. Солі та спеції шкідливі для стану здоров'я тварини, можуть викликати сечокам'яну хворобу.

Натуральне збалансоване харчування може бути корисним та розрахованим під запити конкретної тварини після обстеження її ветеринаром, обліку віку, активності кішки, умов її проживання. Але приготування даної їжі витратне по грошах (свіжі овочі, м'ясо, субпродукти – дорогі по ціні), вимагає багато часу, складно прораховувати необхідну кількість збалансованих продуктів і корисність їх інгредієнтів, вітамінів, мінералів.

Сухий корм економ, преміум, супер-преміум класу, холістик – практичний, доступний по засобах вид харчування, з готовим збалансованим складом та певними порціями. Він довго зберігається, не псується, має зручну упаковку та оптимальну вагу.

Якісний корм можна замовити в інтернет-магазині «PetsLike» https://petslike.net/category/koti/goduvannia/sukhi-kormi за доступною вартістю з доставкою по Україні, від відомих зарубіжних та українських брендів. Його підбирають з урахуванням ваги, віку, розміру, породи кота, стану здоров'я, можливих протипоказань.

Якщо сухий корм використовують як щоденний основний раціон, необхідно вихованцю ставити миску з водою або додавати вологий корм.

Консервований корм можна давати окремо кішці або змішувати з сухим харчуванням для заповнення нестачі води, вводити його в спеціальні дієти. Як заохочення вологий корм можна застосовувати як ласощі, але не замінювати ним основний раціон.

Спеціалізовані корми служать для підтримки здоров'я кішки при різних захворюваннях, появі алергічних реакцій, після проведення стерилізації або кастрації тварини.

Комфортне місце, посуд. Важливо не тільки правильно підібрати збалансований склад корму з корисними речовинами, вітамінами, мікроелементами, що оптимально підходить конкретній тварині, але створити комфортну обстановку в місці, де кішка харчується, підібрати зручну миску для корму, поставити свіжу воду.

*На правах реклами


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині на блокпосту в автомобілі виявили наркотики
Схожі новини