Як на пороховій бочці: лучанка із пересадженим серцем розповіла, як їй живеться

Лучанка Наталія Омельчук із лікарями

Єдина волинянка з пересадженим серцем Наталія Омельчук, повершувшись на кілька днів зі столиці до Луцька, розповіла, через що їй довелося пройти і як вона зараз себе почуває.

Про це розповідає UA:Волинь.

Нагадаємо, Наталії Омельчук  2 роки тому пересадили серце індуса.

«Пережила я трансплантацію серця. В мене трансплантоване серце індуса. Хлопчика. Йому був 21 рік. Звали його Раві Давані. Він урятував 7 життів. Завдяки йому живе і дихає семеро людей. Його батьки проявили найвищу степінь любові і жертовність до взагалі незнайомих їм людей», розповіла Наталія.

Індус Раві Давані загинув в автокатастрофі у той час, коли українка чекала на пересадку серця в індійській клініці.   

Вона каже, що операція з порятунку життя їй обійшлася у 95 тисяч доларів.

«За ту суму, яку врятували мене... можна було в Україні врятувати мінімум 2 людей, і мені би дуже хотілося, щоб в нас в Україні запрацювала трансплантація», – наголошує вона.

Наталія Омельчук розповідає: після пересадки серця їй по кілька разів на день доводиться контролювати рівень цукру у крові. Постійно із собою, каже жінка, – таблетниця, у якій 24 пігулки.

«Коли зробили тобі трансплантацію, це не означає, що тобі ніби змінили батарейки, і ти активний бігаєш. Ні, звичайно. Є багато нюансів, дуже довгий період реабілітації. Ти приймаєш імуносупресію, дотримуєшся дієти, ти кожні декілька місяців ходиш, перевіряєшся, щоб не було відторгнення органа, ти кожен день живеш, як на пороховій бочці», – констатує лучанка.

І додає: «Інвалідність І групи  – пожиттєва, і пожиттєва жага до життя».

«Світогляд змінився, звичайно, але не тому, що серце пересадили, а тому, що я двома ногами була вже в могилі. І коли я звідти вибралась, я зрозуміла, що я дуже багато щось в житті неправильно реагувала і щось робила... Страшно, звичайно. Є багато нюансів. Але головне – як ви себе налаштуєте. Не опускати руки, шкодувати себе ніколи не можна», – зауважила вона.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дівчина з Волині змагатиметься за корону «Міс Україна-2019»
Наступна новина 89-річний дідусь міряв тиск і йшов далі фестивалити: з чим бандерштатівці зверталися до медиків
Схожі новини