Як підприємець із псом у військо записалися

Прикордонник Іван родом з Бучанського району Київщини пережив кардинальні зміни в житті з початком повномасштабного вторгнення. Евакуювавши дружину та маленького сина за кордон, він вступив до сил територіальної оборони – адже ворог вже був на порозі його домівки.

Історію бійця написали на сайті Державної прикордонної служби України.

До 24 лютого 2022 року Іван займався будівництвом, керуючи власним невеликим бізнесом, і навіть не думав про іншу професію. Але все почалося з малого рішення – завести чотирилапого друга. Дізнавшись про цуценя породи бельгійської вівчарки, яке залишилось в одному з розплідників, Іван прийняв рішення: так з’явився Best.

 

Веселий, енергійний та грайливий, пес швидко став невіддільною частиною його життя. Разом вони несли службу на блокпостах, патрулюючи місцевість, – пишуть на сайті.

Порода малінуа відома своєю відданістю, і Best не став винятком. Він швидко освоїв базові команди, вражаючи Івана своєю здатністю до навчання. Одного разу, переглядаючи соцмережі, Іван натрапив на оголошення про набір на військову службу за контрактом до Могилів-Подільського прикордонного загону. Після підписання контракту ця пара пройшла професійне навчання у Кінологічному навчальному центрі ДПСУ.


Найвищі бали на екзаменах підтвердили, що Іван та Best – найсильніша команда. У їхніх відносинах панує повне взаєморозуміння. Сьогодні, завдяки своїй витривалості, Іван може проводити довгі години на патрулюванні, не втрачаючи пильності. Природна цікавість та нюх Best дозволяють йому миттєво виявляти найменші підозрілі запахи чи рухи на кордоні.

Поза службою Best перетворюється на милого та турботливого друга, який вдома любить гратися з іграшками. Його відданість Івану вражає. Після важкого дня Best часто лягає поряд, схиляючи голову на коліна, нагадуючи про свою безумовну любов. Цей пес – не лише бездоганний напарник, а й справжній друг, завжди готовий підтримати, – йдеться в повідомленні.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Назавжди 33. Луцьк поховав захисника