Як скинути робот-пилосос до заводських налаштувань правильно

Є вагомі причини, через які може знадобитися скидання робота-пилососа до заводських налаштувань. Наприклад, якщо пристрій не працює належним чином або не може підключитися до мережі Wi-Fi. Це знадобиться також, якщо ви змінюєте місцезнаходження робота або передаєте його іншому користувачеві.

Процес скидання досить простий і не надто відрізняється від бренду до бренду: порядок дій буде однаковим для Deebot, RoboRock або Xiaomi. Це цілком безпечно для приладу й не призведе до його поломки, а лише очистить пам'ять та поверне всі параметри до початкового стану. Пропонуємо дізнатися, як це зробити правильно.

Покрокова інструкція зі скидання робота-пилососа до заводських налаштувань

Повернення первинних налаштувань допомагає усунути різні негаразди й відновити оптимальну роботу пристрою. Просто дотримуйтеся чітких і простих кроків:

  1. Переконайтеся, що робот-пилосос вимкнено. Якщо він увімкнений, вимкніть його, натиснувши та утримуючи кнопку живлення протягом кількох секунд.
  2. Знайдіть кнопку скидання на роботі-пилососі. Вона, зазвичай, розташована на нижній частині пристрою, у заглибленні або під захисною кришкою.
  3. Використовуючи тонкий предмет, наприклад, скріпку або голку, натисніть і утримуйте кнопку скидання протягом 10-15 секунд.
  4. Під час утримання кнопки ви можете помітити, що індикатори на пристрої починають блимати або змінюють колір, сигналізуючи про процес скидання налаштувань.
  5. Продовжуйте утримувати кнопку скидання, доки пристрій не вимкнеться автоматично. Це триватиме приблизно 20-30 секунд.
  6. Після вимкнення зачекайте приблизно хвилину, а потім знову увімкніть робот-пилосос. Він має завантажитися із заводськими налаштуваннями.
  7. Тепер ви можете задати техніці дані заново, дотримуючись інструкцій виробника.

Пам'ятайте, що скидання до заводських налаштувань видаляє всю збережену інформацію, тому переконайтеся, що вам необхідно виконати цю процедуру.

Вирішення поширених проблем після скидання налаштувань

Якщо ви зіткнулися з проблемами роботи приладу, скинувши раніше задану інформацію, не хвилюйтеся — це цілком нормальна ситуація:

  • По-перше, після скидання налаштувань вам, швидше за все, доведеться знову підключити ваш робот-пилосос до Wi-Fi мережі й налаштувати його керування через мобільний додаток. Це важливо, щоби ви могли контролювати прибирання і задавати розклад.
  • Не забудьте перевірити, чи правильно налаштовані зони прибирання та обмеження. Після скидання ці параметри змінилися, і вам доведеться їх знову налаштовувати.
  • Якщо робот-пилосос перестав коректно визначати заряд акумулятора, спробуйте провести його повне заряджання та розрядження кілька разів. Це допоможе калібрувати датчики.

Після скидання ваш робот-пилосос працюватиме як новий, із максимальною ефективністю. Ви зможете знову налаштувати його під свої потреби та уподобання, що забезпечить ідеальне прибирання в будинку

*На правах реклами
 


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Потрібна допомога воїну з Волині, який отримав мінно-вибухову травму під час бойового завдання
Наступна новина «Це воює вона»: захисниця з Луцька стала героїнею дитячої книги