Як так, що на десятий рік війни стільки знайомих спілкуються російською, – Сергій «Колос»

Сергій «Колос» Мартинюк

Соліст рок-гурту «Фіолет» і воїн ЗСУ Сергій «Колос» Мартинюк побоюється віддавати доньку Єву в дитсадок, адже там вона несвідомо може вивчити російську мову.

Своїми міркуваннями з приводу цього музикант поділився у фейсбуці.

«Новий етап, якого я дуже чекаю, особливо на тепер, коли проводжу дуже мало часу з малечею. І водночас – потайки боюся, бо відпустити Євчика з дому означає віддати її, хай і частково, іншому світу. Мовному зокрема. Без об’єктивної змоги пояснити, що ок, а що ні, бо у два з половиною ти – тендітна губка, яка довірливо вбирає в себе всю довколишність», – пише Сергій Мартинюк.

«Звісно, можна переїхати до Луцька, сподіватися на подальші зміни, переконливість нашого виховання, стержень дитини, її свідомість і готовність опиратся, адаптуватися, але цього мало. На жаль. Влада і психологія юрби беруть своє», – констатує він.

Музикант не може зрозуміти, чому на 10-й рік війни і третій – повномасштабного вторгнення люди все ще толерують культуру окупантів.

«Я вкотре міркую: як так сталося, що на десятий рік війни з дітьми, які народжувалися під ракетами, з батьками на фронті ми досі перед цією стіною? Чому стільки знайомих, які ніби перейшли на українську в соцмережах і на публіці, далі спілкуються з дітьми російською? Чому ми досі шукаємо історичні виправдання цій болячці, замість того, щоб міняти це вже, не чекаючи якогось «на часі», перемоги тощо? Ніколи в нас не було ліпшої нагоди, аби перевернути гру», – поділився криком душі співак.

Зазначимо, зараз Сергій «Колос» Мартинюк мешкає у Києві, раніше ж він зі своїм гуртом «Фіолет» мав луцьку «прописку».

У травні 2024-го музикант повідомив, що приєднується до лав ЗСУ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Про введення електронних повісток поки що не йдеться, – Міноборони
Наступна новина На війні з росіянами загинув ще один воїн з Луцька