Як у Луцьку змагалися східні красуні під акомпанемент оркестру арабської музики. ФОТО

Всеукраїнські змагання зі східних танців «GoldenWay» зібрали 120 учасниць, багато яких приїхали зі східних областей. Стартували вони 17 лютого в Палаці Культури і триватимуть 2 дні.

«Змагання зі східних танців відбуваються дуже часто в Україні, мабуть, кожного місяця. Проте в такому масштабі дуже рідко. Я є представником Волинської області в Асоціації виконавців та викладачів східних танців, тому ідея провести їх саме в Луцьку виникла в мене», - говорить організаторка Анжеліка Арутюнян.

Особливістю цих змагань, наголошує жінка, є оркестр арабської музики «Орніна», єдиний в Україні, який грає вживу і під чию музику дівчата мусять танцювати й виборювати призові місця.

ДИВИТИСЯ ФОТОРЕПОРТАЖ З ПЕРШОГО ДНЯ ЗМАГАНЬ:

Всі змагання проходять по віковій категорії, є дівчата віком від 5 до 11 років, підлітки, молодь, дорослі та Гранд-сеньори, жінки за 30. Окрім цього будуть обрані переможниці серед дебютанток і жінок Вищої Ліги.

Великою проблемою, з якою зустрілись організатори змагань є зима, карантин і хворобливість дітей. З 150 учасниць приїхало лише 120. Серед учасниць є гості з усієї України, наприклад, з Херсону, Мелітополя, Бердянська, Запоріжжя, Миколаєва і багатьох інших. Дівчата танцюватимуть не один танець, а в середньому 5, в залежності від того скільки видів східних танців знають. Всього таких виступів буде 400.

Організаторка змагань висловила подяку Департаменту сім’ї, молоді та спорту за сприяння і допомогу в організації. 

Через великі масштаби конкурсу організатори навіть не можуть назвати точної години їх завершення. Орієнтовний час – 22-24 година.

18 лютого, в другий день конкурсу на дівчат чекають 4 майстер-класи у Фітнес центрі «MAXIMUS», де вони слухатимуть теорію і практикуватимуться в танцях під оркестр. Серед їх педагогів будуть Чемпіонки Світу та Європи зі східних танців Юлія Яковюк та Юфемія Алдунгарової.


#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Українському математику вручили престижну премію у 100 тисяч доларів
Наступна новина Вчені з'ясували, як батьківство впливає на імунітет
Схожі новини